Aeroportul Henri Coandă, anchetat de Consiliu Concurenței

Aeroport
Aeroport

Consiliul Concurenţei a declanșat o anchetă privind o posibilă înţelegere anticoncurenţială între Compania Naţională "Aeroporturi Bucureşti" (CNAB) şi două companii care oferă servicii comerciale pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", a anunţat autoritatea pentru concurenţă într-un comunicat de presă.

Potrivit Consiliul Concurenţei, investigaţia vizează înţelegerile dintre CNAB şi Dnata Catering, respectiv Milenium Pro Design. 'Autoritatea de concurenţă suspectează trei companii că au restricţionat concurenţa pe piaţa serviciilor comerciale din cadrul Aeroportului Internaţional 'Henri Coandă', prin încheierea unor contracte de asociere în participaţiune pe termen lung şi care conţin clauze ce pot avea efect anticoncurenţial.

În cadrul investigaţiei, a fost efectuată o inspecţie inopinată, iar documentele ridicate în cadrul acestei inspecţii se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei. Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă de început în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial', notează Consiliul Concurenţei.

Conform autorităţii, efectuarea acestor inspecţii nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte vinovăţia întreprinderilor investigate şi nici în ceea ce priveşte rezultatul final al investigaţiei declanşate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel