Dumitru Iliescu, fost șef SPP, interceptat timp de șase ani. Plângere împotriva DNA

Dumitru Iliescu, fost șef SPP, a fost interceptat timp de șase ani. Acesta a făcut plângere împotriva DNA.

"Ieri, am primit un plic de la DNA în care erau ordonanţele de clasare a unei cauze despre care nu ştiam. Nu ştiam de existenţa acestui dosar. Știam că aveam un dosar făcut în 2014, atunci când m-au luat cu mandat de m-au adus în audienţă la Sibiu, dar acel dosar a fost clasat şi el pentru că nu au avut probe, iar fapta nu există. La intervenţiile pe care noi le-am făcut - inclusiv spunându-le că vom acţiona în instanță dacă vor continua cercetările în acest dosar şi îmi dau soluţie - ei au fost nevoiţi să închidă dosarul şi l-au clasat pentru că nu aveau probe. După ce au clasat acest dosar, a avut loc o discuţie între domnul Coldea şi domnul Ciocârlan, în care domnul Coldea i-a cerut să găsească ceva ca să îmi construiască un nou dosar. Vorbise şi cu doamna Kovesi acest lucru. Am probe, am dat şi la Comisia parlamentară de control a activităţii SRI, am sesizat şi directorul SRI, am şi publicat pe reţelele de socializare", a povestit Dumitru Iliescu, la Antena 3.

"Mi s-au încălcat toate drepturile procesuale"

"Din dosarul vechi clasat s-a disjuns o faptă şi anume: folosirea oricărui mod direct sau indirect de informaţii nedestinate publicităţii, care poate fi o acuzaţie adusă oricărei persoane. Au făcut asta pentru că aveau nevoie să mă monitorizeze în continuare pentru că se închisese dosarul celălalt şi nu o mai puteau face. Au cerut din nou mandat şi judecătorul le-a spus "domnule, nu aveţi nimic în dosar, trebuie să mai faceţi ceva" şi atunci au decis să îmi găsească o altă faptă pe care chipurile am săvârşit-o ca să extindă urmărirea penală. Şi au găsit-o.

Au făcut extinderea urmăririi penale pe abuz în serviciu şi pe instigare la abuz în serviciu. Apoi, au luat mandat de interceptare pentru mine şi persoanele cu care aş fi săvârşit fapta şi au continuat supravegherea. În final, au fost nevoiţi să facă audieri de martori, să facă audierea suspecților. Au făcut acest lucru, numai că pe mine nu m-au anunţat. Nu m-au anunţat că am un dosar penal, că există urmărirea penală în dosarul respectiv. Mi s-au încălcat toate drepturile procesuale. Neştiind că există un dosar nu mi-am numit un avocat să îmi apere drepturile. (...) Mi-au trimis la final această înștiințare", a mai spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel