Proteste cu vuvuzele. Statul şmecher se retrage

Dumitru Costin
Dumitru Costin

Peste 1.000 de persoane, potrivit liderilor BNS, au protestat vineri, în faţa Prefecturii Timiş, principala nemulţumire fiind decizia Guvernului de a muta plata contribuţiilor fiscale de la angajator la angajat, de la 1 ianuarie 2018.

La protest au luat parte atât sindicalişti ai Blocului Naţional Sindical, cât şi persoane care nu sunt membri de sindicat, dar şi angajaţi din sistemul IT.

"Statul îşi retrage de la 1 ianuarie finanţarea pe care astăzi, prin Codul Fiscal, o oferă pentru milioane de cetăţeni, milioane de pensionari cu pensii mici, şomeri, pentru asistaţi social. Odată cu abrogarea art. 153, toată finanţarea sistemului public de sănătate va cădea în spatele celor puţin peste 5 milioane de salariaţi, iar din acest sistem vor trebui plătite servicii de sănătate pentru toată populaţia României. Statul şmecher se retrage", a declarat liderul BNS, Dumitru Costin, prezent la protest.

El a subliniat că "tot statul şmecher", odată cu reducerea de la 16% la 10% a impozitului pe venitul salarial, compromite definitiv autonomia locală despre care guvernanţii înşişi vorbesc, întrucât nu poate exista autonomie locală "fără autonomie financiară".

"Bugetele autorităţilor locale, care ar trebui să însemne investiţii pentru transport şi servicii de calitate în România, vor fi afectate dramatic şi primarii din toată ţara vor trebui să stea cu mâna întinsă la puterea politică", a spus Costin. Potrivit acestuia, categorii de angajaţi din România vor avea de suportat pierderi la salariile lor, afectaţi urmând să fie şi cei din sectorul IT, care generează valoare adăugată, pe care "în loc să îi ţinem aproape de noi, vor avea de suferi"".

"Sunt foarte multe categorii de angajaţi care vor avea veniturile salariale diminuate. Este o minciună cu care încearcă să ascundă alte minciuni. De săptămâna viitoare vom ataca la Curtea Constituţională ordonanţa prin care s-a luat această decizie", a punctat Dumitru Costin.

[citeste si]

Protestatarii au cerut demisia Guvernului şi înarmaţi cu vuvuzele şi tobe, au scandat: "Jos Guvernul!", "Demisia", "PSD ciuma roşie", "Hoţii, hoţii", "Nu cedăm", "Unitate". Dumitru Costin şi o delegaţie a protestatarilor au înaintat lista cu revendicările prefectului, pentru a fi transmise Guvernului. El a mai precizat că dacă guvernanţii nu vor renunţa la aceste modificări fiscale, vor urma ample mişcări de stradă, fără limitări în timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel