Dumitru Coarnă: Polițistul ucis avea un pistol Carpați, model 74, suspectul avea un Glock

Dumitru Coarnă FOTO AGERPRES
Dumitru Coarnă FOTO AGERPRES

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă, solicită demisia ministrului Carmen Dan după uciderea poliţistului în misiune în Timiș de către un urmărit internațional pe care îl urmărea.

„Subfinanțarea Ministerului de Interne ucide la propriu atât polițiști, cât și dacă vreți cei pentru care lucrăm noi. Dacă nu înțelege doamna Carmen Dan... oricum o să plece. Indiferent ce o să facă, sunt convins că să plece. Subiectul este subfinanțarea sistemului, a Poliției, în special. Avem un deficit structural de peste 25%., oameni care mor în birouri, care fac AVC pentru că lucrează suplimentar să acopere acest deficit de personal", a declarat Dumitru Coarnă.

Întrebat ce dotări avea polițistul din Timiș, Dumitru Coarnă a declarat: „80% din efective sunt dotate, în acest moment, cu pistoale Carpați, model 74, și aici fac trimitere la forțele de ordine publică, Poliție Rutieră, și așa mai departe, cu excepția celor de la Judiciar, care au pistoale moderne, ceilalți sunt dotați cu acele pistoale. Sunt situații în care nici nu au pistol, nu există armament în dotare nici acel Carpați. Deci cam aici suntem. Ar trebui să avem acele elemente de protecție pentru că legea obligă”.

Totodată, Dumitru Coarnă a declarat că polițiștii care au încercat să-l prindă pe urmăritul internațional pentru tâlhărie nu au greșit cu absolut nimic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel