EXCLUSIV  Dumitru Coarnă: Îi solicit public demisia lui Carmen Dan

Dumitru Coarnă
Dumitru Coarnă

Dumitru Coarnă, președintele SNPPC, cere, în mod public, demisia ministrului Carmen Dan.

Contactat de redactorii DC News, Dumitru Coarnă a declarat următoarele: „Doamna ministru Carmen Dan trebuie să demisioneze, în condiţiile în care cu un deficit structural de 20.000 de oameni, pensionezi la 39 de ani cu 130 de milioane pensie, după care a doua zi îl reîncadrezi. Este clar că ai o problemă cu legea".

Ulterior, a prezentat o listă cu persoane pensionate „cu încălcarea legii", după cum a precizat acesta.

  • Roşan Lucian Călin – 41 de ani, 12.000 lei, secretar general
  • Oprea Alina Rodica – 43 de ani, 13.000 lei, secretar general adjunct
  • Bălteanu Laurenţiu – 43 de ani, 14.000 lei, şef Direcţia Generală Management Resurse Umane a MAI
  • Ciocoiu Cornel – 43 de ani, 13.500 lei, secretar de stat
  • Trifan Gabriela – 46 de ani, 7.500 lei, soţia secretarului de stat Trifan.

„Toţi aceşti oameni, în opinia mea, au fost pensionaţi cu încălcarea legii, pentru că, nici moral, nici legal, nu cred că cineva îşi permite să pensioneze oameni la vârste atât de tinere, în condiţiile în care deficitul structural din Ministerul de Interne este de 20.000. Vi i-am enumerat doar pe cei pe care i-a pensionat doamna Carmen Dan, dar are şi domnul Tudorache nişte pensionari", a punctat președintele SNPPC.

„Am rugat-o să nu mai pensioneze cu încălcarea legii. Fac precizarea că nu în baza Legii 223 pe 2015 au fost pensionaţi aceşti oameni, ci în baza Legii 360, care a fost modificată cu Ordonanţa 21. Prin acest artificiu, şi-a pensionat protejaţii prin, spun eu, încălcarea legii. Nu îndeplinesc condiţiile de vechime şi vârstă prevăzute în Legea 223/2015. Trebuiau să lucreze în continuare. Repet, prin acest artificiu, despre care spun că este ilegal, a continuat aceste pensionări. Ultima a fost pe 27.07, ştiind că urmează să trimită Ordonanţă de Guvern prin care să diminueze pensiile. Cineva ar trebui să cerceteze aceste lucruri. În contextul unui deficit de oameni, îţi permiţi să pensionezi", a subliniat Dumitru Coarnă.

„O să formulăm o plângere penală, însă, până atunci, adresez rugămintea primului ministru cu prioritate să corecteze aceste lucruri şi să declanşeze proceduri de cercetare administrativă în cadrul Ministerului de Interne, pentru că există posibilitatea, juridic vorbind, să anuleze aceste decizii de pensionare şi să revină oamenii la serviciu, să muncească pentru ţara aceasta. La modul cel mai serios, îi solicit public demisia doamnei ministru Carmen Dan", a spus Dumitru Coarnă.

Amintim că, în ultima perioadă, au existat mai multe schimburi de replici între Carmen Dan şi Dumitru Coarnă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel