EXCLUSIV  Dumitru Coarnă, despre retragerea din CNMR! Dezamăgire cu Alexandru Cumpănașu. Ce va vota la prezidențiale

Dumitru Coarnă FOTO AGERPRES
Dumitru Coarnă FOTO AGERPRES

FSNPPC s-a retras din CNMR.

FSNPPC s-a retras din CNMR încă din anul 2017.

Recent, președintele Biroului Teritorial Galați al SNPPC i-a cerut lui Dumitru Coarnă să se retragă din CNMR, organizația lui Alexandru Cumpănașu, în contextul în care, potrivit acestuia, unchiul Alexandrei Măceșanu „a adresat cuvinte si expresii jignitoare la adresa politistilor si a Politiei Romane, a transmis informații trunchiate si a pus sub semnul întrebării autoritatea Poliției Române, în cadrul societății românești!".

Contactat de DCNews, luni, Dumitru Coarnă a făcut următoarele precizări: „În anul 2017, am avut o dezamăgire profundă cu privire la domnul Cumpănașu, în urma unei discuții în contradictoriu. Aveam o întâlnire la prim-ministrul de atunci. Îl rugasem să mă lase trei minute să explic unele probleme din domeniul de activitate al FSNPPC, însă nu a fost de acord. În acest context, m-am retras. Nu mergeam acolo pentru poze, ci să transmit un mesaj pentru federația pe care o reprezentam. De atunci, fiecare cu drumul lui. Nu avem niciun fel de implicare: nici eu personal, nici organizația".

De asemenea, întrebat care este poziția sa după ce Alexandru Cumpănașu și-a anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale din 2019, Dumitru Coarnă a răspuns astfel: „Din punctul meu de vedere, are dreptul să candideze oricine îndeplinește condițiile prevăzute de lege, trăim într-o țară cu profil democratic. Opțiunea mea nu este Alex Cumpănașu. Nu e niciun secret: opțiunea mea personală, pentru primul tur, e Mircea Diaconu. În turul doi, nu știu, vom vedea".

„Nu am nimic personal cu nimeni. Fiecare își stabilește prioritățile și ce dorește de la viață", a mai precizat Dumitru Coarnă pentru DCNews.

Comunicat FSNPPC

„Urmare a unor comentarii și articole de presă apărute, recent, în spațiul public, cu privire la apartenența FSNPPC la organizația non-guvernamentală denumită Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR), constituită în octombrie 2015, facem câteva precizări:

– Federația Sindicatelor Naținale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România a aderat, în august 2016, la organizația sus-menționată, considerând că obiectivele acesteia, declarate public și asumate de conducerea CNMR, sunt în concordanță cu statutul federației noastre și pot contribui la consolidarea mișcării sindicale pe care o desfășurăm în cadrul Ministerului Afacerilor Interne;

– conform rezoluției adunării constitutive a CNMR, fiecare dintre cele aproximativ 40 de organizații semnatare a desemnat câte un vicepreședinte pe domeniul său de activitate, din partea noastră fiind titularizat Dumitru Coarnă, vicepreședinte FSNPPC la momentul respectiv;

– la circa șase luni de la înscrierea în CNMR, președintele acesteia, Alexandru Cumpănașu, și o parte dintre vicepreședinți - între care și Dumitru Coarnă - s-au întâlnit cu prim-ministrul Guvernului României de la acea vreme, Sorin Grindeanu, pentru discuții pe marginea obiectivelor CNMR. Cu acest prilej, Alexandru Cumpănașu nu a fost de acord ca Dumitru Coarnă să-i prezinte prim-ministrului unele probleme din domeniul de activitate al FSNPPC, considerând că doar el trebuie să ia cuvântul în cadrul acelei întâlniri. În acest context, Dumitru Coarnă a decis retragerea din CNMR, neacceptând o prezență pur formală a FSNPPC – cea mai mare federație sindicală din România – într-o organizație condusă discreționar, care nu contribuie sub nicio formă la consolidarea obiectivelor specifice domeniului nostru de activitate"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel