Dumitru Buzatu - Nu are nimeni contract pe viaţă pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat luni că prin modificarea legislativă potrivit căreia preşedinţii de consilii judeţene ar urma să fie aleşi prin vot uninominal nu se face "nicio concesie nimănui".

"Nu face nimeni nicio concesie nimănui. Eu am candidat şi când a fost vot uninominal şi când a fost vot indirect. Oricine poate să câştige, chiar şi din primul tur, dacă e potrivit. N-are nimeni contract pe viaţă pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Eu sper ca toţi cei care candidează pentru o astfel de funcţie să aibă experienţă, pregătirea şi înţelegerea faţă de autorităţile publice locale, lucruri de care administraţia are atâta nevoie", a afirmat Dumitru Buzatu.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, la începutul şedinţei de guvern, că legislaţia va fi modificată astfel încât preşedinţii de consilii judeţene să fie aleşi prin vot direct de comunitatea locală. Prim-ministrul a adăugat că preşedintele consiliului judeţean nu trebuie să facă obiectul negocierilor între partide, ci să reprezinte voinţa cetăţenilor din fiecare judeţ, exprimată prin vot.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a declarat ulterior că schimbarea legii electorale prin OUG în sensul introducerii votului uninominal pentru alegerea preşedinţilor de consilii judeţene "este de fapt o concesie pe care premierul Viorica Dăncilă vrea să o facă în faţa baronilor PSD, în încercarea de a le câştiga sprijinul".

Dumitru Buzatu se află la cel de-al doilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, după ce anterior a deţinut timp de două mandate funcţia de vicepreşedinte al instituţiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel