Dumitru Buzatu: Cei mai mulți interimari își doresc să ajungă președinte cât mai repede

Dumitru Buzatul, liderul PSD Vaslui
Dumitru Buzatul, liderul PSD Vaslui

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat că, în opinia sa, unul dintre motivele care au stat la baza propunerii privind organizarea rapidă a unui Congres al partidului, ar fi acela că "cei mai mulţi interimari îşi doresc să ajungă preşedinte cât mai repede".

"Trebuie să luăm realitatea aşa cum este. Au fost discuţii, nu chiar foarte multe. Desigur, au deviat în fel de fel de unghiuri, însă, ceea ce aş rezuma eu acum, e că a fost o discuţie dacă Congresul să fie imediat pentru alegerea conducerii partidului sau dacă urmăm nişte proceduri în paşi succesivi, care să conducă la un Congres ordinar pentru alegerea preşedintelui. Într-un Congres extraordinar, sigur, e o situaţie mai complicată să alegi preşedintele unui partid, pentru că trebuie să modifici, de regulă, toate procedurile statutare pentru a alege. S-a adoptat această hotărâre şi, sigur, noi o să susţinem desfăşurarea acestui Congres cu tot ceea ce putem", a afirmat Buzatu, vineri, la finalul CExN al PSD.

El a adăugat că mai sunt multe alte lucruri de discutat, printre care programul politic al PSD, care trebuie "reconfigurat", pentru că urmează alegeri locale şi alegeri generale.

Potrivit lui Buzatu, trebuie operată o modificare "esenţială" a Statutului PSD, care să poată duce la o alegere mai rapidă şi "la desemnarea unor succesori", în unele cazuri.

Președintele statutar



"Cred că o operaţiune esenţială este aceea de a merge la organizaţiile de bază, de a răscoli toate aceste organizaţii în cadru statutar, de a provoca alegeri acolo, de a sta de vorbă acolo cu aceia care sunt susţinători. Au fost opinii diferite, una dintre opinii a fost aceea pentru un Congres rapid pentru stabilizarea conducerii, iar cealaltă, pe care am făcut-o eu, a fost aceea a unor paşi succesivi pentru a merge către baza partidului, de unde să ne întoarcem apoi pentru a alege preşedintele statutar", a explicat Dumitru Buzatu.

Întrebat de ce este nevoie rapid de acest Congres, el a spus: "Noi înţelegem foarte bine de ce este nevoie de acest Congres rapid, pentru că orice interimar îşi doreşte să fie definitiv".

"Aceasta este, de fapt, realitatea, să mă corectez, cei mai mulţi interimari îşi doresc. (...) S-ar putea să fie şi alţi candidaţi. Ar putea ca în Congres să se prezinte mai multe candidaturi şi, evident, aceste candidaturi vor fi judecate de către participanţii la Congres. Din punct de vedere al comportamentului în perioada interimatului, cred că foarte multă lume doreşte ca doamna Dăncilă să fie preşedintele partidului", a susţinut Buzatu.

Vezi și: Dăncilă, critici în CExN PSD. Firea: Conflict pe care nu...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel