Dumitru Buzatu a părăsit Penitenciarul Vaslui și a fost dus acasă

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Dumitru Buzatu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, a părăsit Penitenciarul Vaslui.

Dumitru Buzatu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, a părăsit Penitenciarul Vaslui, după ce a fost plasat în arest la domiciliu în urma unei sentinţe a Tribunalului Vaslui, menţinută de Curtea de Apel Iaşi. El fost transportat cu maşina la locuinţa sa din comuna Zăpodeni, fiind așteptat de doi dintre foştii săi consilieri si de fiul său, Tudor Buzatu.

"Îmi pare foarte rău, dar n-am nimic nou să vă spun. (...) N-am niciun mesaj deocamdată, dar poate mai târziu", a spus jurnaliştilor Dumitru Buzatu, la ieşirea din Penitenciarul Vaslui.

Când a fost întrebat de presă cum se simte, acesta a răspuns că este "relativ bine".

Hotărârea Curţii de Apel Iaşi este definitivă. Precizăm că odată cu decizia plasării fostului lider PSD în arest la domiciliu, Tribunalul Vaslui a dispus o serie de interdicţii pentru Dumitru Buzatu.

Conform deciziei luate la Tribunalul Vaslui, fostul lider al PSD Vaslui nu va avea voie să intre în contact cu mai mulți martori din dosar, inclusiv cu denunțătorul său, omul de afaceri Emil Savin. În plus, dacă decizia luată luni rămâne definitivă, Dumitru Buzatu nu are voie să exercite profesia sau activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta. El va fi obligat să furnizeze periodic informații relevante despre sursele sale de venit și va avea interdicţia să participe la evenimente culturale sau adunări publice cu scop politic, fie direct, fie indirect.

Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupție în timp ce primea 1,25 milioane de lei ca mită

"Pe durata măsurii, inculpatul poate părăsi locuinţa pentru prezentarea în faţa organelor judiciare la chemarea acestora. În cazuri urgente, pentru motive întemeiate, inculpatul poate părăsi imobilul, fără permisiunea judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, pe durata de timp strict necesară, informând imediat despre aceasta instituţia, organul sau autoritatea desemnată cu supravegherea sa şi organul judiciar care a luat măsura arestului la domiciliu ori în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. (4) Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive", se arată în decizia instanţei.

Pe 23 septembrie, Tribunalul Vaslui a emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile împotriva lui Buzatu, sub acuzația de luare de mită, dar acesta a contestat decizia. Mai târziu, Curtea de Apel Iași a respins contestația depusă de avocatul său.

Reamintim că Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupție în timp ce primea 1,25 milioane de lei ca mită pentru a favoriza o firmă în obținerea unui contract. Suma de bani a fost descoperită de anchetatori în portbagajul mașinii sale, după ce fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui ar fi primit-o într-un restaurant, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel