Duma de Stat a Rusiei a ratificat anexarea celor patru regiuni ucrainene unde au fost impuse referendumuri

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Duma de Stat de la Moscova a ratificat anexarea regiunilor Donețk, Lugansk, herson și Zaporojie.

Duma de Stat - camera inferioară a parlamentului Federaţiei Ruse - a ratificat luni anexarea regiunilor Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson din Ucraina, transmite Reuters.

În cele patru regiuni, ocupate în mare parte de forţele ruse, au fost organizate referendumuri nerecunoscute internaţional, în urma cărora republicile autoproclamate au cerut aderarea la Rusia.

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat încă de vinerea trecută documentele pentru anexare.

Rusia este singura ţară care a recunoscut independenţa aşa-ziselor republici de pe teritoriul Ucrainei şi ulterior a acceptat cererile de aderare la Federaţia Rusă, formulate de autorităţile locale susţinute de Moscova, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI     -    Lituania l-a declarat persona non grata pe principalul diplomat rus

Ucraina anunță eliberarea unei noi localități în regiunea Doneţk. Forţele Kievului înaintează şi în sud

Armata ucraineană a anunţat luni eliberarea localităţii Torskoe în regiunea Doneţk (est), una dintre cele patru regiuni ocupate care au fost anexate de Rusia, potrivit EFE.

Un anunţ în acest sens a fost făcut la televiziunea publică de purtătorul de cuvânt al Grupului operativ est al forţelor armate ucrainene, Serhii Cerevatîi. El a precizat că armata continuă operaţiunile de stabilizare a situaţiei în zona Liman, un oraş important din această regiune, care a fost recucerit în weekend.

În zona oraşului Liman, a indicat Cerevatîi, forţele ucrainene capturează soldaţi ruşi care nu au reuşit să fugă şi încearcă să elimine minele de pe un teritoriu despre care a spus că 'este puternic minat'.

Armata rusă a suferit sâmbătă a doua înfrângere majoră în estul Ucrainei în mai puţin de o lună, retrăgându-se din bastionul prorus Liman (în regiunea Doneţk), la 24 de ore după ce Moscova a anexat ilegal această regiune împreună cu altele trei în estul şi sudul ţării.

Întrebat dacă într-adevăr a fost încercuit un număr mare de soldaţi ruşi în direcţia Liman, Cerevatîi a afirmat că "unii dintre ei au fost eliminaţi fizic, alţii au fost capturaţi, iar alţii au reuşit să plece în coloane sau în grupuri mici".

În legătură cu această retragere, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării declarase sâmbătă că, "din cauza riscului de a fi încercuite, forţele aliate (trupele regulate ale armatei ruse, cele ale miliţiilor proruse şi ale mercenarilor Wagner) au fost retrase din localitatea Liman pe poziţii mai avantajoase" (citește continuarea AICI).

CITȘETE ȘI     -    Are 14 copii. Ramzan Kadîrov își trimite trei dintre fii la război, aceștia fiind încă minori: Îi aplaud pentru asta! E timpul să își demonstreze valoarea în lupte reale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel