Dugin, ideologul lui Putin: Rusia a intrat în era putinismului matur

Aleksandr Dugin, considerat ideologul președintelui Vladimir Putin, spune că recentele evenimente din Crimeea au consemnat sfârșitul liberalismului în Rusia și începutul patriotismului.

Într-un text publicat pe vk.com, Dugin spune că Rusia intră în a treia perioadă a istoriei moderne. Prima perioadă, cuprinsă între 1991 - 1999 (Elțism), a fost, zice Dugin, caracterizată de anti-naționalism, globalizare, liberalism radical și sovietizare.

Cea de-a doua perioadă (Începuturile putinismului) a fost marcată de liberalism+patriotism, puțină justiție socială, justiție națională, respingerea anti-naționalismului și Rusia ca țară europeană independentă, spune ideologul liderului de la Kremlin.

Cât despre cea de-a treia perioadă, de după 2012 (putinismul la maturitate), Dugin spune că prezintă următoarele elemente:

- Rusia ca civilizație independentă distinctă

- urmărește propriile interese globale și regionale

- simpatie pentru patriotismul sovietic

- pregătire pentru eliminarea "celei de-a cincea coloane" și Ecoul Moscovei

Conform profilului de pe Wikipedia, născut în 1962, fiul unui înalt membru al spionajului militar sovietic, Aleksandr Dughin este un politolog cunoscut pentru teoriile sale despre învierea unui imperius rus care să reziste intereselor nord-atlantice, simpatizant al multor idei fasciste și apropiat al Kremlinului și armatei ruse; este cunoscut pentru cartea sa "Bazele geopoliticii" și un ideolog vocal al revirimentului imperialist rus prin mișcările politice pe care le-a fondat sau organizat, precum Partidul Bolșevic Național, Frontul Bolșevic Național sau Partidul Eurasia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel