Ducu Bertzi, reacție după audierea sa la Parchetul General

Ducu Bertzi a transmis, joi, prin intermediul avocatei sale, Diana Dragomir, câteva precizări privind audierea sa la Parchetul General. În mass-media au apărut unele informații cu privire la "presupusa suspiciune de abuz în serviciu" în dosarul în care este implicat și președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac. 

Artistul Ducu Bertzi a fost audiat, joi, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, într-un dosar deschis în urma unei sesizări făcute de Corpul de control al premierului Victor Ponta. Dosarul vizează modul de înființare a Radio Chișinău, în perioada în care Eugen Tomac conducea Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. 

Ducu Bertzi, audiat la Parchetul General: Ce acuzații i se aduc

Avocata cântărețului, Diana Dragomir, precizează, în cadrul unui comunicat remis redacției DC News, contextul în cadrul căruia clientul său a fost chemat, joi, la audieri la Parchetul General. 

"Contextul s-a datorat faptului că întreg Consiliu de Administrație al SRR, numit în 2011, este audiat în dosarul 664/P/2013 cu privire la modul de înființare, în 2011, a Radio Chișinău, de către SRR împreună cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, condus în acea perioadă de domnul Eugen Tomac", se precizează în documentul citat.

După ce afirmă că audierile în acest dosar nu s-au încheiat, drept pentru care nu mai pot face alte declarații, avocata prezintă și ceea ce a dorit Ducu Bertzi să reafirme public, în legătură cu audierea sa de astăzi la Parchetul General.

"Domnul Ducu Bertzi, exprimându-și încă o dată deplina încredere în organele de urmărire penală și respectând secretul urmăririi penale, se vede, totuși, obligat, să reafirme public faptul că, la vremea respectivă, s-a opus, în cadrul Consiliului de Administrație al SRR - prin luări de poziție și vot - modului de implementare a proiectului deschiderii la Chișinău a postului de radio în cauză", conchide documentul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel