Ducesa Kate, șocată de decesul asistentei păcălite la telefon

Ducesa de Cambridge a fost șocată la aflarea veștii că asistenta medicală, victima unei farse radiofonice privind starea de sănătate a soției prințului William, s-a sinucis, informează presa britanică. 

"Ducesa Kate, întristată de un deces asociat de o farsă telefonică" , scria The Daily Telegraph.

"Kate, şocată când a aflat că infirmiera păcălită la telefon s-a sinucis", titrează The Sun.

Tabloidul Daily Mirror evocă pe prima pagină "agonia ducesei Kate, după sinuciderea asistentei medicale înşelate la telefon", temându-se totodată pentru ca bebeluşul prinţesei "să nu fie asociat pentru totdeauna cu acest eveniment îngrozitor".

Decesul asistentei medicale, victimă a unei farse regizate de un post de radio australian, în legătură cu starea de sănătate a ducesei de Cambridge a "şocat şi întristat" și opinia publică din Marea Britanie.

Decesul asistentei britanice a fost tratat de toate publicațiile britanice, cu excepţia Financial Times.

Jacintha Saldanha, originară din regiunea Mangalore din India, locuia la Bristol cu familia ei din anul 2003, și era mamă a doi copii. Asistenta a fost descoperită decedată în clădirea rezervată infirmierelor de la spitalul King Edward al VII-lea din Londra, după ce a  transferat un apel telefonic, privind starea de sănătate a prințesei Kate, care este însărcinată.

"Infirmiera bebeluşului regal, descoperită decedată, după farsa telefonică", a scris The Times, care precizează că Jacintha Saldanha avea 46 de ani şi era mama a doi copii - un fiu în vârstă de 16 ani şi o fiică "aproape de vârsta adolescenţei".

The Daily Telegraph, scrie despre șocul resimțit de ducesa Kate, la aflarea veștii, susținând că postul de radio australian "a continuat să difuzeze farsa, la mai multe ore după decesul Jacinthei Saldanha".

Tot Daily Telegraph afirmă că licenţa acestui post de radio a fost plasată sub un regim de monitorizare de cinci ani, după ce postul 2Day FM a fost sancţionat de două ori de Consiliul Naţional al Audiovizualului din Australia, pentru "violări grave" ale normelor în vigoare.

"Postul radio a primit o primă amendă în urmă cu trei ani, atunci când o adolescentă a fost provocată să dezvăluie în direct, în timp ce mama ei asculta emisiunea, că a fost violată la vârsta de 12 ani", precizează The Daily Telegraph.

"Vă vom ucide pe amândoi", titrează și tabloidul The Sun un articol referitor la cei doi DJ-i de radio australieni. Publicația îl citează şi pe fostul bodyguard al prinţesei Diana, mama prinţului William, potrivit căruia că un protocol special de instruire a personalului se află în pregătire, cu scopul de a preveni pe viitor astfel de farse, şi că, un astfel de protocol nu a fost din păcate explicat personalului medical de la spitalul King Edward al VII-lea.

"Atunci când asiguram securitatea prinţesei Diana, primul lucru pe care îl făceam sosind la un hotel sau oriunde altundeva era să o izolăm şi să o instruim pe centralistă", a spus Ken Wharfe.

Și tabloidul Daily Mail postează pe prima pagină din ediţia sa online un articol cu titlul următor: "Prima fotografie a asistentei medicale, mamă a doi copii, care s-a sinucis, după ce a transferat un apel telefonic, în cadrul unei farse radio. Directorii postului radiofonic australian refuză să îi concedieze pe cei doi DJ-i şi susţin că aceştia sunt adevăratele victime".

Prinţul William şi soţia lui Catherine au anunţat, luni, că aşteaptă primul lor copil, care va ocupa poziţia a treia în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii. Informația s-a dorit a fi transmisă de Crăciun, însă prințesa Catherine a fost nevoită să se interneze la spitalul King Edward al VII-lea din centrul Londrei, din cauza "hyperemesis gravidarum", o formă severă de greţuri matinale care se manifestă prin ameţeală şi stare de vomă la femeile gravide aflate în primele trei luni de sarcină.

În perioada cât ducesa Kate a fost internată, doi prezentatori de la un post radiofonic australian au organizat o farsă la telefon şi, pretinzând că sunt regina Elizabeth a II-a şi prinţul Charles și au obţinut de la spitalul londonez informaţii confidenţiale despre sănătatea ei.

Potrivit înregistrării conversaţiei lor, întreruptă de hohote de râs, ce a fost difuzată pe internet, cei doi prezentatori ai 2Day FM, un post de radio din Sydney, au reuşit să vorbească la telefon, marţi dimineaţă, cu o infirmieră de la secţia unde era internată prinţesa britanică.

O infirmiera le-a furnizat celor doi jurnalişti australieni informaţii despre prinţesa Catherine.

Reprezentanţii spitalului King Edward al VII-lea au recunoscut că "o scurtă conversaţie a avut loc cu personalul infirmier" şi au promis că îşi "vor revizui procedurile în materie de apeluri telefonice".

Centralista le-a făcut legătura cu o altă infirmieră, care a preluat apelul şi i-a spus "reginei" că prinţesa Kate "doarme şi a petrecut o noapte liniştită".

Potrivit corespondentului BBC Peter Hunt, Jacintha Saldanha a fost persoana care a răspuns apelului telefonic al celor doi DJ-i australieni, nu infirmiera care a discutat cu aceştia despre starea de sănătate a ducesei Catherine.

Potrivit BBC, Jacintha Saldanha nu a fost suspendată din funcţie, iar spitalul londonez nu a luat împotriva ei măsuri disciplinare.

Reprezentaţii acestui spital au declarat: "Putem să confirmăm faptul că Jacintha a fost de curând victima unei farse radiofonice. Spitalul nostru a fost alături de ea în aceste momente dificile. Jacintha lucra la spitalul King George VII de peste patru ani. Era o asistentă excelentă, foarte respectată şi îndrăgită de colegii ei".

O anchetă este în plină desfăşurare, potrivit Scotland Yard.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel