Ducele de Edinburgh, operat din cauza unei artere blocate

elisabeth-phillip_73dec84ba5
elisabeth-phillip_73dec84ba5

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a, a fost operat,  în urma unor dureri de piept, a anunţat vineri seară Palatul Buckingham. Chirugii i-au introdus cu succes un "stent coronarian".

Prinţul Philip, în vârstă de 90 de ani, a fost internat la spitalul Papworth din Cambridge (sud-estul Marii Britanii) "pentru o serie de examinări de precauţie după ce a resimţit dureri de piept", a precizat Palatul într-un comunicat.

Familia regală petrece Crăciunul la rezidenţa din Sandringham, situată în apropiere de Cambridge.  Spitalul din Papworth este specializat în probleme cardiologice.

Prinţul Philip, care şi-a sărbătorit cea de-a 90-a aniversare în iunie, s-a căsătorit cu Elisabeta în 1947.  O persoană foarte activă - participă la toate călătoriile oficiale şi patronează peste 800 de asociaţii -, soţul reginei şi-a redus recent ritmul de activitate.

Ducele de Edinburgh a fost operat "cu succes" din cauza blocajului unei artere coronare, a anunţat Palatul Buckingham într-un comunicat difuzat în această seară.

Chirugii i-au introdus cu succes un "stent coronarian", un tub inserat în arteră pentru a o dilata şi a remedia obstrucţia, o intervenţie "foarte puţin invazivă", a subliniat Palatul în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel