Dubla crimă de la Iași, nouă decizie. Principalul suspect rămâne după gratii

Foto: Facebook Poliția Română, arhivă
Foto: Facebook Poliția Română, arhivă

Principalul suspect în cazul dublei crime de la Iași va mai rămâne după gratii cel puțin 30 de zile, a decis Tribunalul Iași, marți, 15 februarie.

Marți, 15 februarie, Tribunalul Iași a decis ca principalul suspect al dublei crime să rămână după gratii încă 30 de zile. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

„Instanţa admite propunerea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, privind prelungirea măsurii arestării preventive în ceea ce îl priveşte pe inculpatul Ahmed Sami El Bourkadi. Dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatului Ahmed Sami El Bourkadi, cercetat sub aspectul săvârşirii de infracţiunii de omor calificat, pe o durată de 30 de zile. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru procuror şi pentru inculpat”, au precizat judecătorii din cadrul Tribunalului Iași, potrivit Adevărul.

În vila de la Iași au fost uciși un tânăr de 25 de ani și iubita lui, de 23 de ani 

Amintim că Ahmed Sami el Bourkadi este suspectat că i-a ucis pe Jniyah Youssef, un tânăr de 25 de ani, student în anul II, la specializarea Medicină Generală, linia de predare în limba franceză, şi Ioana Vanesa Burlacu, o tânără în vârstă de 23 de ani, elevă în anul II la o şcoală postliceală.

Cadavrele celor doi au fost găsite în noaptea de 10 spre 11 decembrie într-o vilă dintr-un cartier rezidenţial. Trupurile aveau urme de violenţă. Femeia a fost înjunghiată de 33 de ori, bărbatul de 17, iar în imobil s-au identificat urme de ardere. Loviturile care au cauzat moartea celor doi au fost aplicate în zona organelor vitale, unele dintre ele au ajuns la coloana cervicală. Medicii legişti nu au descoperit în corpurile acestora indicii că ar fi consumat droguri sau băuturi alcoolice.

În urma descoperirii cadavrelor, mai multe persoane au fost aduse la audieri, dar au fost lăsate să plece acasă după câteva ore. Ahmed Sami El Bourkardi, coleg de facultate cu una dintre victime, nu a fost de găsit. El era plecat din ţară. Din acest motiv el a fost dat în urmărire naţională şi internaţională, procurorii semnând un mandat de arestare în lipsă pe numele său.

Ahmed Sami El Bourkardi avea cumpărat bilet de avion, de o lună, spre Italia. El a părăsit ţara de pe Aeroportul Internaţional Iaşi împreună cu prietena sa, pentru un city break. Suspectul a fost prins în Roma, iar în cele din urmă, adus în România. La scurt timp, magistraţii Curţii de Apel Iaşi au aprobat cererea procurorilor privind arestarea preventivă pentru 30 de zile a studentului canadian de origine marocană Ahmed Sami El Bourkadi, considerat a fi principalul suspect în dublul asasinat de pe strada Moara de Vânt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel