Dubla crimă de la Iași. Lista PROBELOR din dosar care îl incriminează pe Ahmed Sami El Bourkadi

Dubla crimă de la Iași. Lista PROBELOR din dosar care îl incriminează pe Ahmed Sami El Bourkadi / Foto: Poliția Română
Dubla crimă de la Iași. Lista PROBELOR din dosar care îl incriminează pe Ahmed Sami El Bourkadi / Foto: Poliția Română

Află în articol care ar fi probele din dosar care îl incriminează pe Ahmed Sami El Bourkadi de moartea celor doi studenți de la Iași.

În dosarul privind dubla crimă de la Iași ar exista mai multe probe care îl incriminează pe Ahmed Sami El Bourkadi, scrie Ziarul de Iași. Principalul suspect era coleg de facultate cu tânărul ucis, Youssef Ajniyah, student în anul doi al Universităţii de Medicină şi Farmacie Iaşi.

El a fost găsit mort alături de iubita sa, Vanessa Burlacu, din Miroslava, care frecventa Şcoala Postliceală Sanitară, în vila pe care cei doi o închiriau.

Ce au surprins camerele de supraveghere

În seara zilei de 8 decembrie, ziua crimelor, Ahmed Sami el Bourkadi, suspectul, este filmat pe camerele de supraveghere din zonă cum vorbeşte la telefon cu colegul său, Youssef Ajniyah, chiar înainte să intre în casa acestuia din urmă. El Bourkadi are pantaloni lungi închişi la culoare şi un hanorac roşu. De reţinut acest aspect deoarece, în jurul orei 23.30, acesta iese din casă fără hanorac şi pantaloni, îmbrăcat doar cu o pereche de pantaloni scurţi şi ceva uşor pe el. El Bourkadi este plasat de anchetatori în casa prietenului său Youssef Ajniyah deoarece acesta din urmă a trimis o poză unui amic, în care putea fi observat şi el Bourkadi. De asemenea, telefonul lui el Bourkadi a fost semnalat în zonă, de către firma de telefonie.

Dar unde sunt hanoracul roşu şi pantalonii lui Ahmed Sami el Bourkadi?

“În procesul verbal de cercetate la faţa locului, s-a reţinut că în baia locuinţei (n.r. - din Moara de Vânt), în zona destinată duşului, s-au găsit resturi carbonizate dintr-o bluză de culoare roşie similară celei în care apărea îmbrăcat inculpatul. În procesul verbal de vizionare a înregistrărilor se reţine că inculpatul a fost surprins de camerele de supraveghere aparţinând complexului Roua la ora 18.25 când se deplasa către locuinţa victimei. În înregistrare este vizibilă gluga roşie a hanoracului, iar inculpatul are pantaloni lungi de culoare închisă. În acelaşi proces-verbal se mai reţine că inculpatul a fost surprins de aceleaşi camera de supraveghere deplasându-se în direcţia opusă la ora 23.23, iar diferenţele vestimentare sunt semnificative: adică nu se mai observă gluga roşie a hanoracului, iar inculpatul este în pantaloni scurţi”, au precizat anchetatorii.

O altă probă ar fi faptul că activitatea telefonică a celor două victime, Youssef Ajniyah şi Vanessa Burlacu, a încetat la ora 22:00. Telefonul mobil al lui Ahmed Sami el Bourkadi a fost semnalat în preajma casei atât a doua zi, cât şi a treia, adică pe 10 decembrie, atunci când au fost găsite trupurile celor doi.

A refuzat să se întoarcă la vila celor doi, deși fusese rugat să o facă

“Victima (n.r. - Youssef Ajniyah) plănuia să se deplaseze la Bruxelles în ziua de 10 decembrie, însă nu a mai efectuat această deplasare, fapt care a alertat familia şi prietenii. Îngrijorat de faptul că victima nu i-a răspuns la mesaje, pe 9 decembrie un martor a solicitat sprijinul unor prieteni din România, de la care a aflat că el Bourkadi este prieten cu victima. L-a contactat telefonic pe el Bourkadi, şi i-a solicitat date despre prietenul său. Acesta i-a răspuns că l-a văzut ultima dată într-un club. Când a fost rugat de acele rude ale victimei să se deplaseze la locuinţa acestuia pentru a vedea ce şi cum, a refuzat pe motiv că nu îşi aminteşte adresa cu precizie, şi apoi, a adăugat, pentru că acolo ar fi un câine rău de care îi este frică”, au mai precizat anchetatorii.

Totuși, a mers pentru a-și recupera hanoracul, spune el

Totuși, deși ar fi refuzat să meargă la vila celor doi atunci când a fost rugat să verifice dacă ei sunt bine, a mers apoi, pentru a-şi recupera hanoracul, însă, a spus el anchetatorilor, nu a deschis nimeni uşa.

“Este surprins de camerele de supraveghere plecând de la locuinţa victimei spre ora 23.30, apoi este văzut intrând şi ieşind din scara blocului în care locuieşte în mod repetat. Din procesele verbale de vizionare şi planşele foto rezultă detalii ale obiectelor vestimentare şi de încălţăminte, care prezintă aspect de asemănare cu obiecte şi resturi identificate la locuinţa victimelor. Totodată, este vizibil, la întoarcerea de la locuinţa victimelor, că poartă mâna dreaptă în buzunar, pentru ca în înregistrările ulterioare să apară cu mâna bandajată. Ulterior, suspectul a plecat împreună cu prietena sa într-o excursie la Roma, una ce era programată dinainte, deplasându-se la Aeroportul Iaşi cu un autoturism identificat. În imaginile de pe Aeroport este vizibil faptul că suspectul are mâna dreaptă bandajată, iar prietena sa este în stare accentuată de tulburare”, mai arată anchetatorii.

În plus, Ahmed Sami el Bourkadi și iubita sa ar fi fost surprinși de camerele de supraveghere în timp ce aruncau mai multe lucruri la tomberon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel