Duane Butcher și Titus Corlățean și-au luat adio

Însărcinatul cu afaceri al SUA la București, Duane Butcher, a efectuat miercuri o vizită de rămas bun la Ministerul Afacerilor Externe, cu prilejul încheierii misiunii diplomatice în România.

"Ministrul Titus Corlăţean a apreciat activitatea şi contribuţia importantă a şefului Misiunii diplomatice a SUA la Bucureşti la consolidarea Parteneriatului Strategic şi la aprofundarea relaţiilor bilaterale dintre România şi Statele Unite ale Americii. Totodată, a adresat mulţumiri însărcinatului cu afaceri a.i. al SUA la Bucureşti pentru angajamentul şi eforturile depuse pentru amplificarea interesului pentru regiune şi, în mod particular pentru România, în mediile politice şi economice din SUA, și i-a urat succes în activitatea sa viitoare", arată un comunicat al MAE.

Corlățean și Butcher au vorbit și despre necesitatea numirii unui nou ambasador american la București. Printre subiectele discutate s-au mai numărat "obiectivul includerii, în cel mai scurt timp posibil, a României în Programul Visa Waiver, din perspectiva statutului de partener strategic şi stat membru UE, şi candidatura României de preluare a preşedinţiei Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA) pentru anul 2016".

Dean Thompson, întâlnire cu Titus Corlățean și Duane Butcher

Potrivit comunicatului MAE, ministrul român a apreciat dialogul fructuos derulat pe această temă, în mod particular privind Republica Moldova şi situaţia din Ucraina, în cadrul recentei întrevederi cu asistentul secretarului de stat pentru Europa şi Eurasia, Victoria Nuland, la Dubrovnik. În acest context, ministrul Titus Corlăţean a evidenţiat importanţa pe care autorităţile române o acordă proiectelor de interconectare din sfera gazelor şi electricităţii dintre România şi Republica Moldova, esenţiale în asigurarea securităţii energetice a statului vecin, şi în mod particular proiectului gazoductului Ungheni-Iaşi, ce urmează să fie inaugurat la 27 august 2014.

"Însărcinatul cu afaceri a.i. a mulţumit şefului diplomaţiei române pentru sprijinul acordat pe parcursul misiunii sale, apreciind deschiderea permanentă către dialog a conducerii Ministerului Afacerilor Externe şi evidenţiind locul special pe care România îl ocupă în cariera sa diplomatică. A asigurat că va rămâne un prieten apropiat şi constant al României şi va continua să contribuie la consolidarea Parteneriatului Strategic dintre cele două state", spune comunicatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel