Dean Thompson, întâlnire cu Titus Corlățean și Duane Butcher

Viitorul Însărcinat cu afaceri al SUA la București, Dean Thompson, s-a întâlnit miercuri, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, cu șeful diplomației române, Titus Corlățean. La întrevedere a participat și predecesorul lui Thompson, Duane Butcher.

În timpul vizitei de prezentare a lui Thompson, ministrul român l-a asigurat pe diplomatul american de întreg sprijinul MAE pe durata mandatului său la conducerea Ambasadei.

"Agenda de discuţii s-a concentrat pe evoluţiile din cadrul Parteneriatului Strategic şi situaţia din imediata vecinătate a României şi din regiunea extinsă a Mării Negre. Schimbul de opinii a evidenţiat stadiul excelent şi privilegiat al relaţiilor bilaterale, caracterul dinamic al Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite, precum şi potenţialul semnificativ de amplificare al acestuia. Ministrul Titus Corlăţean a evidenţiat dialogul politic bilateral substanțial şi de înalt nivel din ultima perioadă, materializat într-o serie de întrevederi şi vizite, precum cea a vicepreşedintelui SUA la Bucureşti, a secretarului apărării al SUA şi a unor importanţi membri ai Congresului SUA în România. Şeful diplomației române a apreciat măsurile în plan politico-militar şi de securitate adoptate de SUA şi NATO pentru asigurarea apărării colective şi a securităţii României, în actualul context regional", arată un comunicat al MAE.

Dean Thompson. Profilul viitorului Însărcinat cu afaceri al Ambasadei SUA la București

MAE mai spune că "în cadrul discuţiilor au fost abordate şi aspecte privind obiectivul includerii, în cel mai scurt timp cu putinţă, a României în Programul Visa Waiver, precum şi necesitatea desemnării, cât mai curând posibil, a unui nou ambasador al SUA la Bucureşti".

"O atenţie deosebită a fost acordată evoluţiilor din Balcanii de Vest şi din regiunea extinsă a Mării Negre, în noul climat de securitate, în perspectiva Summit-ului NATO din Marea Britanie şi pe fondul evoluţiilor recente notabile înregistrate în dialogul statelor partenere din regiune cu Uniunea Europeană. În acest context, a fost salutată semnarea de către Republica Moldova, Ucraina şi Georgia a Acordurilor de Asociere cu Uniunea Europeană, moment important în procesul de materializare a aspiraţiilor europene ale acestor state. Ministrul Titus Corlăţean a exprimat satisfacţia pentru atenţia sporită de care se bucură Republica Moldova din partea SUA şi a evidenţiat importanţa promovării unor proiecte bilaterale comune în sprijinul parcursului european al acestui partener apropiat", arată MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel