Dușa: SUA trimit avioane F-16 în România

f-16
f-16

Ministrul Apărării , Mircea Dușa, spune că avioane americane F-16 vor veni în România săptămâna viitoare pentru exerciții militare în spațiul aerian românesc, după ce SUA au dislocat, în urmă cu o lună, astfel de avioane de luptă și în Polonia, pentru consolidarea securității flancului estic în contextul tensiunilor din Ucraina. Dușa a adăugat că România a solicitat partenerului american dislocarea unei escadrile de aeronave F-16 pentru o perioadă lungă de timp, confirmând astfel informațiile publicate de site-ul DC News la data de 19 martie .

Mircea Dușa a spus că mai multe avioane americane F-16 vor veni săptămâna viitoare în țara noastră pentru a participa la exerciții în spațiul aerian românesc și vor rămâne o perioadă destul de lungă de timp.

Avioanele americane F-16 vor sosi în România, întrucât "împreună cu americanii avem exerciţii în această perioadă în spaţiul aerian românesc şi vor rămâne (avioanele F-16 - n.r.) o perioadă destul de lungă în România", a anunţat, duminică, la Antena 3, Mircea Duşă.

Ministrul Apărării a mai zis că, pe lângă aceste acţiuni "imediate şi pe termen scurt", Bucureştiul are şi "alte solicitări şi vizavi de partenerul american şi vizavi de NATO" privind "dislocarea unor escadrile în România până când, în 2017, va deveni operaţională escadrila noastră de F-16".

Ministrul a subliniat că, "după bucuria primirii în NATO şi UE", politicienii au uitat de Armata Română, bugetele alocate fiind mici şi incapabile să asigure obiectivele asumate de România la momentul aderării. Duşa a adăugat că abia Guvernul Ponta a asigurat MApN-ului un buget mai mare, în 2013 şi 2014, scrie Antena 3.

Conform informațiilor noastre, Ministrul român al Apărării ar fi solicitat, încă de anul trecut, deplasarea unei escadrille americane de avioane multirol, din centrul continentului la baza aeriană de la Câmpia Turzii. Posibila relocare a unității americane de aviație în România va contribui decisiv la consolidarea stabilității în zonă și ar putea să accelereze inclusiv procesul de pregătire a piloților și a tehnicienilor români, care urmează să primească avioane F16 recondiționate din Portugalia, începând cu anul 2016, spuneau informațiile publicate de site-ul DC News la 19 martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel