DSVSA şi IPJ au a destructurat o reţea de trafic de animale

Lucrători ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Cluj şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj au destructurat, în noaptea de joi spre vineri, o reţea prin intermediul căreia se sacrificau şi comercializau ilegal animale.

Directorul DSVSA Cluj, Ioan Oleleu, a declarat vineri că peste 200 de kilograme de carne a fost reţinută şi urmează să fie distrusă.

'DSVSA Cluj a destructurat, în urma unei acţiuni care a avut loc în noaptea de joi spre vineri, o reţea ilegală de sacrificare şi comercializare a animalelor.

Este vorba de o situaţie în care s-au sacrificat ilegal două ovine şi o bovină adultă, iar carnea de bovină urma să fie folosită în consum public. Sacrificarea, tranşarea, manipularea şi alte operaţiuni au avut loc în condiţii neigienice.

Grav este că introducerea în consum public, fără expertiză sanitar-veterinară şi fără un control sanitar-veterinar al cărnii, poate pune în pericol sănătatea publică. Suntem în curs de analizare a situaţiei şi urmează să stabilim sancţiunile care se impun', a precizat Ioan Oleleu.

El a mai spus că animalele erau sacrificate într-o gospodărie din localitatea Sânicoară, apoi erau transportate în Cluj-Napoca, unde erau tranşate şi dezosate, carnea urmând să fie livrată unei unităţi pentru o masă de 200 de persoane

. Ioan Oleleu a adăugat că reţeaua respectivă era în vizorul DSVSA de circa trei luni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel