DSU, reacţie în cazul dispecerului 112 de la Galaţi. "Nu vom permite ca astfel de situaţii să fie tolerate"

Facebook Serviciul de Ambulanţă Galaţi
Facebook Serviciul de Ambulanţă Galaţi

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă s-a autosesizat cu privire la cazul dispecerului 112 din Galaţi care i-a transmis unei femei ce anunţa dispariţia fetei sale minore că "nu o caută nimeni prin tot oraşul". 

"Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, care vizează o înregistrare audio dintre un dispecer al Serviciului de Ambulanță Galați și o persoană care anunța dispariția fiicei sale care suferă de o problemă medicală, pentru corecta informare a opiniei publice precizăm că Departamentul pentru Situații de Urgență s-a sesizat cu privire la această speță, începând astfel demersurile în contextul verificării celor întâmplate, fapt pentru care, o echipă de control a DSU va fi trimisă la Dispeceratul Integrat de Urgență Galați.Totodată, asigurăm opinia publică că nu vom admite ca astfel situații să fie tolerate, fapt pentru care vom lua toate măsurile necesare în vederea sprijinirii interesului populației", a transmis DSU pe pagina de Facebook.

O femeie din Galaţi care a sunat la 112 pentru a reclama dispariţia unui copil cu probleme neuropsihiatrice a avut parte de o surpriză neplăcută. Dispecerul de la 112 i-a transmis acesteia că "nu vine nimeni să o caute prin tot oraşul" şi să "revină la 112 când o găseşte şi e liniştită". 

Femeia şi-ar fi pierdut din vedere copilul minor (o fată cu probleme psihiatrice) într-un parc din centrul oraşului Galaţi, aproape de Faleza Dunării, motiv pentru care a dat alarma la numărul unic de urgenţă 112. Cu toate astea, reacţia dispecerului de la 112 a fost contrară aşteptărilor. Dispecerul i-a transmis femeii să revină la 112 când îşi va găsi copilul, dacă acesta va avea nevoie de îngrijiri medicale. Abia după minute bune în care s-a contrazis cu apelanta, dispecerul a făcut legătura către Poliţia Galaţi. 

VEZI Dispecer de la Ambulanţa Galaţi, reacţie uluitoare la dispariţia unui copil cu probleme. "Nu vine nimeni, doamnă, să o caute prin tot oraşul"

SAJ Galaţi, anchetă 

”În seara respectivă, s-au primit trei sau patru apeluri pe numărul de urgență 112 pentru această pacientă, o fată de 16 ani, aflată în plasament. Cea care a apelat este asistentul maternal. Dintr-o greșeală, apelul a fost transmis către Ambulanță și nu către Poliție, pentru că Ambulanța nu se ocupă de căutarea persoanelor dispărute” a declarat Mihai Polinschi, directorul SAJ Galați, la Antena 3. 

”În momentul apelului, trebuie menționat că Poliția deja plecase în căutarea ei, s-a aflat ulterior. Atitudinea asistentei este, la ora actuală, supusă unei anchete interne, și, sigur, odată ce o să avem și declarația dânsei și toate faptele, se va lua o decizie. Evident că atitudinea nu a fost una profesionistă, dar asta va decide Comisia de Anchetă Disciplinară” a mai spus directorul SAJ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel