DSK este acuzat din nou de viol, de data asta de o ziaristă

strauss khan dece
strauss khan dece

Fostul director al Fondului Monetar Internațional, Dominique Strauss-Khan, este acuzat din nou de viol. O ziaristă italiană pretinde că francezul a încercat să abuzeze de ea la sfârșitul anilor 1990, scrie Le Point, citat de Agerpres. Strauss-Khan și-a pierdut în 2011 înalta funcție pe care o deținea, în urma unui scandal sexual declanșat de menajera unui hotel din New York.

Cotidianul francez a preluat un interviu al ziaristei postat pe 31 mai pe Youtube, în cadrul căruia aceasta susține că, pe vremea când era ministru de Finanțe, francezul a încercat s-o violeze. Faptele s-ar fi petrecut cu ocazia Forumului de la Davos (Elveția), când tânăra a solicitat un interviu cu politicianul. Întrevederea a fost fixată pentru ora opt seara, la barul unui hotel.

Ziarista Myrta Merlino spune că Dominique Strauss-Kahn nu a onorat personal întâlnirea, în schimb, i-a solicitat printr-un chelner, să vină în camera sa de hotel, insistând să vină singură, neînsoțită de cameraman. ”Am ezitat la început, dar în cele din urmă m-am dus şi m-am aşezat într-un fotoliu. Mi-a oferit un pahar de şampanie şi am început să vorbim despre orice, dar nu despre interviu”, povestește ea. ”Dominique Strauss-Kahn mi-a mărturisit apoi că îi plac la nebunie ziaristele. I-am răspuns că soţia sa este o femeie extraordinară şi o ziaristă formidabilă. M-am ridicat şi atunci m-a împins în perete, încercând să mă sărute. I-am tras o palmă, m-am zbătut şi am fugit”, a mărturisit jurnalista.

Myrta Merlino nu a explicat de ce a păstrat tăcerea timp de 13 ani, aducând în discuție doar forța psihilogică a puternicului politician francez.

Contactat de cotidianul Le Point, avocatul lui Dominique Strauss-Kahn, a declarat că al său client nu este la curent cu acuzațiile ce i se aduc și se abține de la comentarii.

După demisia sa de la vârful Fondului Monetar Internațional, din mai 2011, fostul ministrul de Finanțe din timpul mandatului prezidențial a lui Jacques Chirac, a acuzat o conspirație politică a apropiaților lui Nicolas Sarkozy, menită să-i distrugă șansele în cazul unei eventuale candidaturi la președinția Franței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel