Drumuri judeţene, transformate în DN-uri. Ce plan are ministrul Transporturilor

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Lucian Bode, ministrul demis al Transporturilor, a anunţat că are un proiect prin care se vrea transformarea mai multor drumuri judeţene în drumuri naţionale. 

Potrivit acestuia, în perioada imediat următoare DRDP Cluj va face demersuri către consiliile judeţene din Sălaj şi Cluj pentru a prelua şi a reabilita tronsoanele de drumuri judeţene DJ 109 A, de la limita cu judeţul Cluj - Chinteni - Panticeu - Recea - Cristur, intersecţie cu DJ 108B - limită cu judeţul Sălaj, Cernuc - Gârbou - Fabrică- Surduc - Brâglez, intersecţie cu DN 1H.

"Vorbim de 73,3 kilometri de drum judeţean, pe cele două administraţii, Cluj, respectiv Sălaj. Noi, cunoscând dezvoltarea zonei, cunoscând faptul că preluarea acestui drum judeţean şi transformarea lui în drum naţional ar scurta distanţele de la Cluj Napoca la Dej, de la Surduc, limită cu DN1H la Cluj, ar lega practic zona respectivă de Jibou-Zalău, respectiv Şimleu Silvaniei-Aleşd-Oradea. În această logică, ne-am gândit şi în perioada următoare vom face demersurile pentru preluarea acestui drum judeţean şi transformarea lui în drum naţional", a precizat Lucian Bode, în cadrul unei conferinţe de presă, conform Agerpres. 

Ministrul Transporturilor a adăugat faptul că procedura de preluare presupune mai mulţi paşi, printre care acordurile celor două consilii judeţene, al conducerii Companiei Naţionale Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi emiterea unei hotărâri de Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel