Drumuri înzăpezite: Două tinere femei au decedat în ambulanțele blocate în nămeți

O femeie în vârstă de 26 de ani din comuna vasluiană Deleni și o alta însărcinată, din județul Tulcea, în timp ce ambulanțele încercau să le transporte la spital, dar au rămas blocate în nămeți.

Tânăra în vârstă de 26 de ani din comuna vasluiană Deleni a murit, luni, după ce ambulanţa nu a putut ajunge să o preia. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, Petru Iftene, tânăra a făcut de dimineaţă nişte treburi în gospodărie, alături de soţul său, după care s-a simţit rău şi a mers să se odihnească în casă.

'Soţul femeii a găsit-o pe aceasta în stare de inconştienţă şi a solicitat o ambulanţă la numărul de urgenţă 112. O salvare s-a deplasat către localitatea Deleni, dar s-a împotmolit în Bulboaca, undeva la 5-7 kilometri de locul solicitării. Primele îngrijiri au fost acordate de asistenta medicală din sat, după care femeia a fost transportată cu un utilaj de la primărie la ambulanţă. În autosanitară s-au efectuat manevre de resuscitare aproape două ore, dar fără succes', a declarat Petru Iftene, potrivit Agerpres.

La acest caz a fost trimisă şi autoşenilata aparţinând ISU Vaslui, însă nu a mai fost necesară intervenţia acesteia.

Tot luni, o altă femeie gravidă din Tulcea a decedat, care a intrat în stop-cardiac în timp ce ambulanța o transporta dinspre Ostrov înspre Constanța.

"A fost inclusiv un echipaj de terapie intensivă în ambulanța SMURD Constanța la întâlnirea cu ambulanța care o avea și a încercat resuscitarea ei. Ea cel mai probabil avea o eclampsie, o complicație foarte serioasă în timpul sarcinii și care poate duce la deces. Din păcate, pacienta nici nu era monitorizată, nu se știa că este însărcinată", a declarat Raed Arafat, secretar de stat însărcinat cu gestionarea situațiilor de urgență, la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel