Drumul european: R. Moldova nu aderă la Uniunea vamală Rusia-Belarus-Kazahstan

gherman1
gherman1

Republica Moldova nu va adera la Uniunea vamală Rusia-Belarus-Kazahstan, a declarat ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman.

Natalia Gherman a menţionat că semnarea acordului de liber schimb cu Uniunea Europeană nu va afecta relaţiile comercial-economice cu Federaţia Rusă, iar Republica Moldova nu va face parte din uniunea vamală Rusia-Kazahstan-Belarus, în ciuda activizării adepţilor aderării la această uniune.

„Moldova nu poate face parte din aşa-numita uniune vamală", spune Natalia Gherman.

Conflictul transnistrean

De asemenea, Natalia Gherman a afirmat că a discutat la Moscova şi despre reglementarea conflictului transnistrean şi retragerea muniţiilor ruseşti din regiune. Omologul său rus a subliniat că negocierile dintre părţile interesate necesită un nou impuls şi a accentuat necesitatea acordării unui statut special Transnistriei.

Discuţiile cu şeful diplomaţiei germane au reconfirmat că Germania este pe deplin angajată în susţinerea parcursului european al Republicii Moldova şi că va contribui atât la parafarea, cât şi la semnarea, ulterior, a acordurilor dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel