Drulă scoate ”artileria grea” în războiul cu Metrorex: Salarii și zvonuri din mijlocul protestatarilor

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, dă asigurări că un protest asemănător cu cel de astăzi de la metroul din Capitală nu va mai avea loc. 

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, s-a aflat vineri seara în direct la Digi24 unde a făcut noi precizări cu privire la protestul de astăzi de la metrou. El a precizat că printre protestatari s-ar fi aflat și persoane care nu erau angajate Metrorex. 

”Această acțiune a fost profund ilegală și am sesizat DNA. Nu este o grevă, nu este nici măcar un protest spontan, sunt niște cetățeni, unii angajați ai metroului, unii credem că nu, care au blocat funcționarea metroului. Din informațiile pe care le-am primit erau și persoane care nu erau angajați ai metroului, iar cei care erau angajați ai metroului, cel puțin o parte, dacă nu toți, nu erau în timpul lucrului. Aseară, împreună cu un soi așa de o galerie de fotbal au hotărât că se taie curentul pe șina de tren, coboară și dimineață nu mai pot circula trenurile”. a declarat Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor. 

Ce salarii sunt la Metrorex

Drulă a dezvăluit și ce salarii au unii dintre angajații Metrorex. 

”Au obținut o majorare în condiții de pandemie. S-au mărit salariile cu 18% în septembrie. Sunt salarii foarte mari. Un consilier al directorului Metrorex, un jurist, un traducător, alte poziții, câștigă: 6.000, 8.000, 9.000. Cei cu poziții de conducere: 11.000, 13.000, sume în mână. (...) ”, a mai declarat Cătălin Drulă. 

Protestele nu se vor mai repeta

”Apune o epocă astăzi. Ce s-a întâmplat astăzi nu se va mai repeta pentru că oamenii care au făcut aceste acțiuni își dau seama că riscă să meargă la pușcărie pentru Rădoi, un lider sindical, pentru că acțiunile acestea, după evaluarea noastră, au caracter de infracțiune”, a concluzionat Cătălin Drulă. 

Circulația metroului în Capitală a fost blocată vineri dimineață, în urma unui protest spontan. Oamenii sunt disperați pentru că nu pot ajunge la timp la locul de muncă. 

VEZI ȘI: Drulă: Rădoi, s-a terminat! Ceea ce ai făcut zeci de ani nu mai merge

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel