Urmărește emisiunea live



Drulă a ajuns la vorba unor politicieni cu ștate vechi: ”DNA, instrument politic”. Gorghiu: ”Când vine vorba de USR, e vânătoare politică?”. Ce alți politicieni acuză că au fost excluși la comandă

Inquam Photos / Cristi Vescan
Inquam Photos / Cristi Vescan

În dosarul vaccinurilor, care a acaparat agenda publică de joi, Vlad Voiculescu pasează vina către Florin Cîțu: Deciziile au fost luate exclusiv de premierul de la acea vreme. În același timp, liderul USR, Cătălin Drulă, a ajuns la vorba unor politicieni cu ștate vechi, cărora le striga ”fără penali în funcții publice”. 

”Ca ministru al Justiţiei, trebuie să vă spun că resping categoric declaraţiile şi afirmaţiile lansate în spaţiul public de conducerea USR cu privire la dosarul instrumentat de DNA în legătură cu achiziţia de vaccinuri în perioada pandemiei. Declaraţiile recente ale liderului USR, Cătălin Drulă, vreau să înţelegeţi că sunt nocive în statul de drept din România şi faptul că sugerează că DNA este un instrument politic aduce foarte multă toxicitate în societatea românească. Dânsul a reînviat practic discursul pe care PSD l-a avut în perioada domnului Dragnea şi cred că genul acesta de atac asupra justiţiei este unul care afectează societatea din România. Spune simplu domnia sa: DNA-ul poate să-şi facă treaba cu orice politician sau cu orice cetăţean, mai puţin atunci când vine vorba de membri USR, pentru că atunci consideră domnia sa că activitatea DNA este vânătoare politică. Consider aceste declaraţii ale liderilor USR o eroare, nu doar politică, ci o eroare care duce la producerea de daune imaginii României în afara graniţelor noastre", a declarat Alina Gorghiu, într-o conferință de presă, conform Agerpres. 

„Nu ne vor intimida. Ne-au trimis semnale să ne potolim. Să nu construim Polul de Dreapta. Să nu contăm în alegerile de anul viitor pentru care scenariul de culise e deja pregătit. Dosare activate când e convenabil politic, în campanie electorală, am mai văzut. Așa știu ei să lucreze”, a scris Cătălin Drulă, președintele USR, într-o postare pe Facebook. 

Vlad Voiculescu este membru USR. În dosarul vaccinurilor comandate în pandemia COVID-19 mai sunt vizați Ioana Mihăilă (REPER) și Florin Cîțu (PNL). 

DNA cere anchetarea lui Florin Cîțu, Vlad Voiculescu și a Ioanei Mihăilă, în ”Dosarul vaccinurilor”. Ar fi contractat prea multe doze

Despre DNA ca instrument politic nu a vorbit numai Liviu Dragnea în trecut, așa cum face trimitere ministrul Justiției, dar și:

- Mircea Banias: ”DNA este un instrument care intervine în activitatea, în viaţa politică a ţării” spunea în 2012. A fost achitat în 2019.

- Ioan Oltean: ”Patru dosare mi-a făcut DNA-ul pentru a mă scoate din politică”. 

- Călin Popescu Tăriceanu: ”DNA a devenit un jalnic instrument politic. Tot ceea ce face DNA în ultima perioadă devine limpede ca lumina zilei că face justiție selectivă și că… Nu mai am niciun fel de îndoială”. 

Mai recent, chiar avocatul lui Dumitru Buzatu spunea: ”uneori există, mai ales în preajma unor evenimente mai importante, în apropierea unor alegeri, o percepție publică că lucrurile încep să se agite în preajma alegerilor, că, prin intermediul unor dosare mai mari sau mai mici, s-ar putea încerca să se schimbe deciziile cu privire la cine candidează, cine nu candidează și ce va face mai departe”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel