DRRM a premiat 78 de olimpici din Republica Moldova. Adrian Dupu: Ţara se bazează pe voi

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova (DRRM) a premiat 78 de olimpici din R. Moldova. 

Elevii, din Republica Moldova, care au obţinut rezultate la olimpiadele de Limba şi Literatura Română şi Istoria Românilor, au fost premiați, miercuri, de către Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova (DRRM).

Ceremonia a fost organizată de DRRM şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării de la Chişinău.

Prin intermediul unei postări, pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Relaţia cu Republica Moldova,  Secretarul de Stat Adrian Dupu a spus că își dorește că evenimentul să devină tradiţional.

'Ţara se bazează pe voi. Tocmai de aceea, DRRM vă premiază şi vă arată toată aprecierea. Voi veţi fi cei care veţi conduce destinele societăţii, ale ţării, ale Europei, de ce nu', le-a transmis Secretarul de Stat Adrian Dupu, tinerilor prezenţi, potrivit sursei menționate.

Olimpicii din Republica Moldova au fost premiați cu e-book-uri reader, smart-watch-uri, boxe portabile şi căşti.

Ambasadorul României la Chişinău, Cristian Leon Ţurcanu, consilierul prezidenţial Sergiu Nistor, ministrul moldovean al Educaţiei şi Cercetării, Anatolie Topală, şi Ioan Cristescu - directorul Muzeului Naţional al Literaturii Române, au fost prezenţi la eveniment, potrivit Agerpres. 

 

VEZI ȘI: Aderarea României la Schengen. Vlad Gheorghe: Cea mai pesimistă variantă este să rămânem în situaţia de acum până în 2024

Cea mai pesimistă variantă în privinţa aderării la spaţiul Schengen este să nu existe un vot favorabil până la sfârşitul preşedinţiei spaniole a Consiliului UE, iar România să rămână în situaţia de acum până în 2024, an electoral la nivel european şi în multe state membre, inclusiv în ţara noastră, a spus eurodeputatul Vlad Gheorghe, miercuri, pentru Agerpres.

Vlad Gheorghe, eurodeputat USR din grupul Renew Europe, spune că românii nu trebuie să aibă niciun fel de aşteptări de la ultimul Consiliu Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din preşedinţia suedeză a UE, care începe joi la Luxemburg.

„De altfel, am şi avertizat anul trecut că în timpul preşedinţiei suedeze nu ne puteam aştepta să avem un nou vot pentru intrarea României şi Bulgariei în Schengen, preşedinţia spaniolă fiind mult mai favorabilă ţării noastre atât la nivel de relaţii bilaterale, cât şi al timpilor procedurali, pe calendar”, a declarat Vlad Gheorghe. Eurodeputatul din grupul Renew Europe spune că un vot favorabil în cadrul preşedinţiei spaniole a Consiliului UE este "cel mai bun" scenariu posibil pentru România, în condiţiile în care aderarea ar avea loc efectiv de la 1 ianuarie 2024. ... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel