Drona care s-a prăbuşit în Croaţia avea o bombă, arată raportul balistic. Parchetul: Nu e suficient pentru o concluzie finală

Dronă militară, prăbușită în Croația/ foto captură video Youtube
Dronă militară, prăbușită în Croația/ foto captură video Youtube

Raportul balistic privind drona militară care s-a prăbuşit în Zagreb acum două săptămâni arată că aceasta a avut ataşată şi o bombă. 

O examinare balistică a fragmentelor metalice ale unei drone militare care s-a prăbuşit în Zagreb, în urmă cu două săptămâni, indică faptul că aparatul avea o bombă, dar nu s-a putut ajunge la o concluzie definitivă cu privire la urmele de exploziv, a declarat miercuri Parchetul din Zagreb, relatează Hina.

Nova TV a anunţat marţi seara, citând surse apropiate anchetei, că nu au fost găsite urme de exploziv pe piese ale vehiculului care a fost examinat.

Parchetul a declarat că a primit rezultatele examinării balistice şi doar rezultate parţiale ale examinării chimice şi fizice, adăugând că rezultatele examinărilor efectuate până acum nu sunt suficiente pentru o concluzie finală.

Procuratura a precizat că va continua ancheta în coordonare cu Centrul de Criminalistică, Departamentul de Investigaţii Criminale, Poliţia Militară şi agenţiile de informaţii.

Drona militară din epoca sovietică s-a prăbuşit în apropierea unui cămin studenţesc în cartierul Jarun din sud-vestul Zagrebului, la scurt timp după ora 23:00, pe 10 martie. Aproximativ 40 de maşini aflate într-o parcare din apropiere au fost avariate şi nu au fost înregistraţi răniţi. Drona a venit din Ucraina, după ce a survolat România şi Ungaria, state membre NATO, şi s-a prăbuşit în capitala Croaţiei, după ce a rămas fără combustibil, notează Hina.

Prim-ministrul croat Andrej Plenkovic a declarat săptămâna trecută că guvernul deţine informaţii fiabile şi verificate că vehiculul aerian fără pilot avea o bombă care cel mai probabil a explodat în subteran, scrie Agerpres.

Geoană, reacție după drona prăbuşită în Croaţia. "Trebuie să facem mai mult pentru integrarea spaţiului aerian al NATO"

"NATO şi statele membre trebuie să facă mai mult pentru integrarea spaţiului lor aerian şi a capacităţilor de apărare antirachetă, inclusiv să vină cu o nouă generaţie a arhitecturii de sistem antirachetă care să permită să se poată răspunde în timp real oricărei provocări", a declarat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, despre incidentul din Croaţia, unde s-a prăbuşit o dronă de fabricaţie rusească, după ce a trecut prin spaţiul aerian al României şi Ungariei, conform Agerpres.

”Incidentele care au apărut - o dronă de generaţie foarte veche care a ajuns până la Zagreb (...), incidentul de la Bistriţa de la noi, sunt şi alte incidente - ele sunt monitorizate de sistemul de apărare antirachetă al NATO, dar este clar că trebuie să facem mai mult pentru integrarea spaţiului aerian şi a capacităţilor noastre de apărare antirachetă”, a declarat Geoană în cadrul unui briefing online pentru jurnalişti români.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel