Dronă americană doborâtă. Iranul publică coordonatele

Drona americană doborâtă joi 'a încălcat spaţiul aerian iranian' a anunţat ministrul de externe de la Teheran, Mohammad Javad Zarif, care a publicat pe Twitter coordonatele aparatului doborât, informează AFP. 

Drona 'a fost atinsă la ora locală 4:05 (miercuri 23:35 GMT), la 25°59'43 latitudine nordică şi 57°02'25 longitudine estică, se precizează în postarea şefului diplomaţiei iraniene.

"Am găsit bucăţi ale dronei americane în apele NOASTRE teritoriale, în locul în care a fost doborâtă", a adăugat Zarif.

Ministrul iranian de externe anunţase anterior că ţara sa intenţionează să prezintă problema 'în faţa ONU' pentru a demonstra că 'Statele Unite mint' atunci când afirmă că aparatul a fost doborât în timp ce zbura în spaţiul aerian internaţional. Potrivit Gardienilor Revoluţiei, unitatea de elită a armatei iraniene, o dronă americană de tip Global Hawk a fost doborâtă de o rachetă deasupra Mării Oman, după ce aceasta a încălcat spaţiul aerian al Iranului.

Washingtonul a susţinut însă că aparatul de supraveghere se afla în spaţiul aerian internaţional şi a denunţat un atac neprovocat din partea armatei iraniene. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel