Drogurile se prepară în bucătărie. Rețete la liber pe bloguri și forumuri

droguri-15478
droguri-15478

Rețetele de droguri, care promit euforie, halucinații, delirări și stare de greață, pot fi găsite cu doar un simplu search pe Google. Totul- la liber, cu produse la îndemână. Google este accesibil tuturor. Oricine știe să scrie, adică orice copil, pornind de la o vârstă medie de opt ani, poate avea acces la rețetele "culinare". Și cum magazinul de etnobotanice este lângă școală, în toate cazurile care au mai rămas pe piață, curiozitatea copiilor este mare. Vârsta consumatorilor de droguri este și ea în continuă scădere de la lună la lună. 

Search pe Google- "rețete droguri". Primul apărut- un blog. Una dintre rețetele propuse este coaja de banană fiartă în acetonă. Asigură "strări de euforie, crize de râs, probleme de concentrare, etc,". Totul se încheie cu "Acest articol a fost creat în scop educațional și nu recomand să încercați rețeta de mai sus". "Oau chiar merge ms"- este unul dintre comentariile primite la articol.

Un alt articol, mult mai comentat, are titlul "Tantum Rosa". Ce este tantum rosa? Un praf, care se găsește în farmacii și este destinat zonei intime a femeilor. Însă rețeta este alta. Una care promite euforie, halucinații vizuale, energie, delirări, stare de greață. Praful ori se trage pe nas ori se înghite, amestecat în prealabil cu apă sau zeamă de lămâie, la alegere. Autorul rețetei scrie din experiența proprie: “Am luat şi eu aseară cu patru prieteni şi încă am efectul… Am stat două ore din noapte doar uitându-mă pe geam la nişte cai care alergau pe blocul de alături. E prea tare starea!”. În final, aceeași avertizare: "Acest articol a fost creat în scop educațional și nu recomand să încercați rețeta de mai sus". Însă comentariile au curs. De la "frate yo am băgat 3 plicuri și m-a ținut 2 zile efectu' e prea tare!!:D", până la "vedeam crengi, pe umărul la o amică am văzut o mână neagră:)), vedeam pisici, îmi era frică să mă uit în spatele meu, auzeam bubuituri, l-am văzut pe Iisus din nou lângă o poartă:)))".

Solidaritatea și sfaturile sunt esențiale. Comentatorii scriu câți ani au, câte kilograme pentru a aproxima cantitatea necesară de droguri, pentru a avea efectul scontat. Cel mai mare are 17 ani. Cel mai mic- 14.

Mai departe- un alt blog, același public țintă. Recomandarea autorului este ketamina, un anestezic general. Însă destinația este alta- "Poate fi consumată prin inhalare, injectată sau dizolvată în băuturi. Se poate consuma de asemenea prin fumare de obicei amestecată cu marijuana sau tutun.". Continuarea vorbește de la sine. "Ketamina determină halucinații, modificări în percepția distanțelor, culorilor, timpului și în același timp încetinesc capacitatea sistemului vizual de a transmite creierului ceea ce consumatorul vede în acel moment. Sistemul auditiv este de asemenea afectat, consumatorul nefiind capabil să înțeleagă ce se vorbește și având uneori halucinații auditive. Ketamina produce o stare disociativă caracterizată prin impresia de părăsire a trupului și detașare față de forma fizică și de lumea exterioară."

Și în final vine întrebarea "cine-și dorește aceste efecte", dar mai ales, de ce?

Povestea continuă cu un forum, cu un blog, un alt forum, un alt blog. Toate- la liber, la îndemâna minorilor, ușor de influențat și curioși.

Tudor Ciuhodaru, unul dintre inițiatorii legii 194/2011, care interzice comercializarea, dar și consumul de produse cu efecte psihoactive, a spus motivele inițierii legii: "Nu voi uita niciodată cele șase cazuri sosite simultan în serviciul de urgență sau părinții urmăriți cu drujba de un fost sportiv intoxicat cu etnobotanice. Nu pot uita cazurile de suicid sau familiile disperate lăsate fără speranța de a avea un copil obișnuit".

Ultimul studiu al Agenției Naționale Antidrog arată că, în anul 2011, 3587 de persoane au avut nevoie de asiștență pentru a renunța la droguri. Același studiu subliniază că debutul consumatorilor este între 15 și 19 ani, iar cei care cer asistență o fac după 4-8 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel