Droguri pe litoral. Lazăr: Situaţie bizară. Cine a fost atât de inconştient?

Captura de droguri. Foto cu caracter ilustrativ
Captura de droguri. Foto cu caracter ilustrativ

Lazăr Gigel, directorul CIADO România (Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului) analizează situaţia din ultimele zile de pe litoral, cu numeroasele pachete cu cocaină aduse de valurile mării pe plajele de pe litoralul românesc al Mării Negre.  

"Situaţia din Marea Neagră privind cocaina devine pe zi ce trece mai bizară: 1. În urma cu o săptămână la Sulina, barca în derivă a fost descoperită de un localnic cu 890 kg cocaina puritate peste 90%; 2. Sac cu droguri cu pachete de 1 kg pe plajele din Năvodari şi Vadu, după 10 zile de la primul caz, descoperite tot de localnici.

Pe fond, discutăm de marfă cu o valoare de peste 300 milionale euro pe piaţa liberă. Ieri a apărut o ştire precum că cele 2 pachete găsite de localnici au fost inscriptionaţe cu renumitul acronim CR7. Nu ştiu considerentele pentru care unii au făcut legătura cu primul lot descoperit şi pachetele de vineri, în contextul în care nu ştim dacă cele din primul lot erau inscriptionate cu CR7. Părerea mea este că dacă nu sunt identic inscripţionate, discutăm de alt transport eşuat a carui cantitate este greu de determinat", comentează Gigel Lazăr.

"Intervenţia forţelor specializate este salutară"

"Intervenţia forţelor specializate de după descoperirea pachetelor este salutară, dar cum de am ajuns iar în situaţia ca localnicii să descopere pachete cu cocaină şi cei cu responsabilităţi clare în zona Mării Negre să devină "căutători" ulteriori şi nu acţiuni preventive de descoperire după primul caz. Sau au căutat şi nu s-a gasit nimic, iar asta îmi întăreşte ideea că este vorba de un al doilea transport.

Mai este un aspect de interpretare. Cocaina a fost descoperită în perioada în care NATO şi Rusia fac exerciţii militare (mobilizarea a început în 28 fabruarie, culminând cu ziua de ieri) în paralel la Marea Neagra. Ce dealar ar fi fost atât de inconştient să facă un transport de o asemenea cantitate în contextul dat? Cert este o situaţie bizară la care nu cred că vom avea răspunsuri plauzibile. Până la urmă, cine pe cine vrea să compromită?", concluzionează Gigel Lazăr, directorul CIADO. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel