Droguri geamantan Spania. Doi români, reținuți de DIICOT

Procurorii DIICOT au reţinut doi bărbaţi acuzaţi că au adus din Spania 1,5 kg de canabis, drogurile fiind expediate în România într-un geamantan prin intermediul unei firme de curierat. 

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Răzvan Octavian Ionescu şi Alexandru Leonard Andrevici vor fi prezentaţi vineri Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, ei fiind acuzaţi de trafic ilicit de droguri de risc şi trafic ilicit internaţional de droguri de risc. 

Procurorii susţin că, în perioada octombrie - noiembrie 2017, Răzvan Octavian Ionescu a procurat din Spania cantitatea de 1.593,1 g canabis, pe care a transportat-o până la punctul de lucru al unui supermarket din localitatea Santa Eularia, Ibiza, de unde a expediat-o, la data de 1 noiembrie, pe cale rutieră în România, ambalată într-un geamantan tip troler, destinatar fiind Alexandru Leonard Andrevici. 

Pe 12 noiembrie, geamantanul a fost transportat cu un autovehicul, fiind introdus în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac. 

Ulterior, pe 16 noiembrie, Răzvan Octavian Ionescu şi Alexandru Leonard Andrevici s-au deplasat la punctul de lucru al unei societăţi de transport din zona Gării de Nord, de unde acesta din urmă a preluat geamantanul. În perioada în care Andrevici a aşteptat predarea coletului, Răzvan Octavian Ionescu a supravegheat zona pentru a nu fi urmăriţi. 

Cei doi bărbaţi au fost prinşi de poliţiştii antidrog, după ce aceştia au ridicat geamantanul cu droguri. Ulterior, poliţiştii au descins la locuinţa lor, de unde au mai ridicat două telefoane mobile şi cartele SIM, 20 de grame de canabis, 2 ml GHB şi 5 comprimate XTC.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel