EXCLUSIV  Drogul alb, „îngrozitor de toxic”. Dr. Negru: Lista alimentelor care au zahăr bun, dar pe care le ignorăm

Foto ilustrativ / Imagine de 955169 de la Pixabay
Foto ilustrativ / Imagine de 955169 de la Pixabay

Dr. Doru Negru, medic primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice la Sanador, a vorbit la dezbaterea online „Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta”, marca DC Media Group, despre pericolul zahărului.

Dr. Doru Negru a afirmat la dezbaterea online „Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta”, că „zahărul este îngrozitor de toxic.”

Pentru a înțelege cât de toxic este, medicul a explicat că „acolo unde este zahăr într-un amestec, mai mult de 30%, nici microbii nu trăiesc. De asta se face dulceață, de asta se glasează fructele! Nu mai trăiesc microbii în condițiile excesului de zahăr.”

În continuare, dr. Doru Negru a declarat că „mama natură n-a făcut zahărul! O să-mi spuneți că a făcut miere. De acord, câtă miere a făcut? Sălbatică, rară, puțină, undeva sus... Până acolo te mănâncă ursul și te înțeapă albina. Noi creștem albina lângă casa omului, o gonim cu fum și îi luăm mierea.”

În schimb, „bunul Dumnezeu a făcut frăguțe. Păi dacă culegi frăguțe din pădure, îmbătrânești... Noi am făcut căpșuna cât pumnul, pe care o luăm de la tarabă. Mama natură a făcut mere pădurețe și portocale sălbatice. Câte ați mâncat? Portocale sălbatice, niciuna, iar la mere pădurețe, după ce ai mâncat în copilărie și ți s-au strepezit dinții, n-ai mai mâncat. Noi am făcut ionatanele și portocalele cele bune pe care le luăm de la tarabă.”

Dr. Negru: Mama natură a pus frână la hrean și usturoi, care au 17 și 25% zahăr

Mama natură a făcut alte lucruri dulci: hreanul, cu 17% zahăr, usturoiul, cu 25% zahăr, dar la alea nu pune nimeni frână. Mama natură a pus frână: usturime, țepi - să nu te atingi de dulce pentru că este otrăvitor și rău.”, a mai spus medicul, menționând că „noi distilăm zahărul și îl vârâm pe sub nas. Păi cine e fraierul?”

Dr. Doru Negru a mai spus la DCNewsTV: „Copiilor le plac dulciurile, zaharurile, pentru că nu știu să meargă, ci aleargă, au nevoie de energie multă. Zaharurile au multă energie în volum mic, cu eliberare rapidă, adică poate să alerge. De la o vârstă încolo, iubesc grăsimile pentru că au energie de două ori mai multă în volum mic, cu depozitare rapidă.”

Vezi AICI dezbaterea 

DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCMedical, DCBusiness, ȘtiriDiaspora.ro, DefenseRomania.ro, Spectacola.ro și DCNewsTV, organizează pe 23 aprilie 2021, intervalul orar 12:00 - 15:00 dezbaterea ONLINE: „Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel