Drobeta Turnu Severin: Furnizarea agentului termic reluată, datorită Euro Insol

Euro Insol , lichidatorul judiciar al Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare, a dispus inceperea furnizarii agentului termic, apa calda si caldura pentru populatia municipiului Drobeta Turnu Severin. Conform contractului încheiat de primărie, furnizarea agentului termic ar fi trebuit să înceapă aproape de finalul iernii, pe 17 februarie 2017. 

Ca urmare a unui management defectuos, atat inainte cat si in perioada de derulare a procedurii insolventei, la data de 14 iunie 2016 Curtea de Apel Craiova a dispus intrarea in faliment a Regiei, numind Euro Insol lichidator judiciar.

 "In primavara acestui an primaria orasului Drobeta Turnu Severin a incheiat un contract cu firma Alpha Ground Solutions privind furnizarea agentului termic incepand cu data de 17 februarie 2017 (sic!). Chiar daca ar fi supravietuit vreun severinean unei ierni care se anunta extrem de geroase, am constatat ca, in realitate, firma care a castigat "licitatia" este in imposibilitate de finalizare a investitiei din lipsa finantarii.

In aceste conditii, desi Euro Insol, nu avea o atare obligatie, am demarat discutii cu reprezentantii Translecteica, ANRE, ANRSC pentru mentinerea autorizatiilor si licentelor de productie si furnizare energie electrica si termica pentru RAAN.Totodata am convocat Adunarea Creditorilor pentru a aproba amanarea procesului de dezafectare si valorificare a instalatiiilor si echipamentelor pana in mai 2017.

Cum s-a procedat 

Impreuna cu Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termica din cadrul Primariei orasului Drobeta Turnu Severin si firma Elsaco azi am pornit un cazan de 105 tone abur tehnologic/ora (produs de Vulcan Bucuresti in 1990, o alta companiei din portofoliul Euro Insol) care produce 35 Gcal, urmand ca in momentul in care va scadea temperatura sub -100C sa pornim si al doilea cazan ajungand astfel la 80 Gcal.

In acest mod, asiguram livrarea apei calde si a caldurii pentru 120.000 locuitori ai orasului, institutii publice (scoli, gradinite, spitale, unitati ale administratiei publice locale), agenti economici" a declarat av.dr. Remus Borza coordonatorul Euro Insol.

Euro Insol administreaza si insolventa Complexului Energetic Govora, furnizorul de electricitate si abur industrial pentru Oltchim si USG, dar si furnizorul agentului termic pentru populatia oraselor Rm.Valcea, Calimanesti si Govora. Avand in vedere ca la data de 9 mai 2016, cand s-a deschis procedura insolventei CET Govora, societatea avea in cont un disponibil de doar 120.000 lei, municipiul Rm.Valcea risca sa ramana fara caldura si apa calda in aceasta iarna. Printr-un management responsabil si asumat, am echilibrat situatia financiara a producatorului de utilitati energetice, fiind astfel in masura ca incepand cu 7 octombrie sa asiguram confort termic la peste 100.000 de consumatori persoane fizice si juridice.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel