Dresura de animale, interzisă la Circul Globus. Anunțul Gabrielei Firea

Dresura de animale nu va mai fi inclusă în obiectul de activitate al Circ&Variete Globus Bucureşti, conform unui proiect de hotărâre adoptat, luni, de consilierii generali ai Capitalei.

În debutul şedinţei, primarul general, Gabriela Firea, a declarat că spectacolele circului Globus nu vor mai cuprinde numere care presupun dresura de animale, respectând în acest fel o tendinţă europeană şi mondială. Ea a menţionat că, potrivit specialiştilor, animalele dresate în vederea prezentării în spectacole de circ sunt supuse unor rele tratamente, chiar dacă din spectacole nu reiese acest lucru şi totul pare frumos, potrivit Agerpres.

Gabriela Firea a atras atenţia asupra faptului că circuri prestigioase, precum Cirque du Soleil, au renunţat la spectacolele care implică folosirea animalelor.

"Avem o colaborare cu mai multe organizaţii din domeniu, în special cu Vier Pfoten, şi vom realiza relocarea animalelor care sunt acum în spectacol la circul Globus. O parte vor fi folosite pentru anumite expoziţii care se vor organiza chiar la circ, dar fără să presupună chinul dresajului, o parte vor merge la grădina zoologică", a afirmat edilul general.

De asemenea, Tudor Tim Ionescu - consilier general ALDE - a anunţat că în următoarea şedinţă a CGMB va fi introdus un proiect de hotărâre privind interzicerea spectacolelor cu animale pe raza municipiului Bucureşti.

Prin urmare, conform modificărilor adoptate la anexa nr. 3 a hotărârii CGMB nr. 414/2016, în descrierea obiectului de activitate a circului nu mai figurează termenul "dresură" şi nici "turul menajeriilor". Totodată, din activitatea departamentului de relaţii internaţionale ar urma să fie exclusă atribuţia de a întocmi documentele pentru formalităţile vamale în cazul animalelor artiştilor străini care apar în spectacolele instituţiei, iar printre atribuţiile Compartimentului Tehnic-Administrativ nu mai figurează avizarea reţetarelor pentru dresurile străine, întocmirea formalităţilor pentru avizul sanitar-veterinar sau asigurarea transportului animalelor în turneele din ţară şi străinătate.

Animalele aflate în responsabilitatea Circ&Variete Globus Bucureşti vor fi relocate, în baza unui protocol încheiat între această instituţie publică şi Fundaţia Vier Pfoten, în termen de cel mult şase luni de la data intrării în vigoare a hotărârii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel