Dreptate după 40 de ani. O femeie născută în urma unui viol obține condamnarea tatălui ei biologic

Dreptate după 40 de ani. O femeie născută în urma unui viol obține condamnarea tatălui ei biologic
Dreptate după 40 de ani. O femeie născută în urma unui viol obține condamnarea tatălui ei biologic

Justiţia britanică l-a condamnat marţi pe un bărbat de 74 de ani pentru un viol comis asupra unei minore în urmă cu peste 40 de ani, graţie "determinării" fiicei sale biologice născute în urma acelei infracţiuni, care a furnizat anchetatorilor o probă de ADN, informează AFP.

Carvell Bennett, în vârstă de 74 de ani, a fost găsit vinovat de un tribunal din Birmingham, un oraş din centrul Angliei, pentru un viol comis în anii 1970 asupra unei minore de 13 ani şi a fost condamnat la 11 ani de închisoare.

Cum a fost posibilă decizia după zeci de ani...



Decizia a fost posibilă datorită "stăruinţei şi determinării" copilului născut în urma acelei infracţiuni, care "a încercat să obţină dreptate în acest dosar, pentru ea însăşi şi pentru mama ei", a subliniat judecătorul Martin Hurst.

După viol, victima a descoperit că era însărcinată şi a născut la vârsta de 14 ani o fetiţă, pe care a dat-o spre adopţie. Acel copil, care nu putea fi identificat pentru ca identitatea mamei sale să fie protejată, a descoperit adevărul despre venirea sa pe lume abia atunci când a putut să consulte dosarul de adopţie când a devenit adult, la vârsta de 18 ani.

"Cele mai rele lucruri care pot să i se întâmple cuiva"



A fost o descoperire "înspăimântătoare", a dezvăluit ea la tribunal, declarându-se întristată că este "întruchiparea unuia dintre cele mai rele lucruri care pot să i se întâmple cuiva".

Muşamalizat de către autorităţile britanice în perioada infracţiunii, potrivit judecătorului, cazul a fost reluat abia după ce fiica victimei a făcut campanie pentru redeschiderea anchetei şi a convins-o pe mama ei biologică să depună plângere în instanţă.

Graţie unei analize a ADN-ului ei, Carvell Bennett a fost identificat în mod oficial drept părinte biologic, în condiţiile în care el negase întotdeauna această paternitate. "Întrucât aţi ales să violaţi un copil, mie mi-a fost furată identitatea la naştere pe linie maternă şi paternă", a acuzat femeia, regretând că a avut de suferit de pe urma unei "traume intergeneraţionale".

Acuzatul, care a refuzat să prezinte scuze în timpul procesului, a recunoscut că a întreţinut acel raport sexual, dar a afirmat că victima fusese de acord şi că el credea că tânăra avea 16 ani. Judecătorul Hurst a considerat însă că aceste afirmaţii sunt "ridicole".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel