Drapelul Ungariei dat jos de pe o primărie românească

Dan Tamas, ”un contribuabil tupeist”, cum îi place să se prezinte pe blogul personal, a reușit în urma demersului făcut către Prefectura județului Harghita, să determine îndepărtarea drapelului Ungariei de pe sediul unei primării românești.

Dan Tamas, din Sfântul-Gheorghe, a înaintat o plângere Prefecturii Harghita, condusă de fostul membru UDMR, Ladanyi Laszlo-Zsolt, în care acuza prezența permanentă a drapelului Ungariei, alături de cel al României, pe sediul unei Primăriei comunei Madaras, condusă de UDMR-istul Bíró László.

Faptul că autoritățile județului nu au reacționat, l-a indignat pe contribuabilul care a hotărât să trimită o sesizare pentru a-i determina pe cei responsabili să respecte legislația în vigoare.

”Steagul Ungariei era arborat în mod permanent pe sediul Primăriei comunei Madaras de mai mult timp, nelegal, fără ca Prefectul județului Harghita să ia vreo măsură în acest sens. În luna decembrie 2011, Primarul Bíró László a afirmat în direct la Realitatea TV, cu un tupeu specific extremiștilor maghiari din UDMR, că a arborat drapelul Ungariei pe sediul primăriei în baza ”unei legi nescrise”, susține Dan Tamas.

”Contribuabilul tupeist” afirmă că abia dupa ce a adresat o sesizare Prefectului județului Harghita, acesta a acționat în sensul restabilirii ordinii legale în acest caz.

”Într-un mod rușinos, reprezentantul Guvernului Emil Boc în județul Harghita a acționat în aceast caz abia după ce a fost sesizat în acest caz, în ciuda faptului că Statul Român îl plătește atât de gras tocmai pentru a veghea la respectarea legilor și Constituției României”, încheie Dan Tamas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel