Drapelul american coborât în Irak pentru a marca sfârşitul războiului

obama-in-iraq
obama-in-iraq

Drapelul american va fi coborât joi în Bagdad, pentru a marca în mod formal sfârşitul operaţiunilor militare americane din Irak, după aproape 9 ani de război, potrivit BBC. Peste 5.500 de soldaţi care ramăseseră în Irak au părăsit ţara, iar securitatea rămâne în mâinile autorităţilor irakiene.

În războiul care a început în 2003 au murit 4.500 de soldaţi americani şi peste 100.000 de irakieni. Circa 1,5 milioane de americani au luat parte la misiune; 30.000 au fost răniţi, informează Hotnews.

"Odată cu terminarea acestui război, poporul irakian trebuie să ştie că nu va rămâne singur. Aveti un partener solid şi permanent în Statele Unite ale Americii", a afirmat preşedintele Obama, care a adăugat că SUA lasă în urmă un Irak "suveran, stabil şi încrezător în sine", deşi războiul a fost o sursă de "mari controverse".

Ultimul contingent de soldaţi de luptă a părăsit Irakul în august anul trecut. Circa 200 vor rămâne totuşi în Irak, ca adviseri, iar 15.000 de americani se află la ambasada SUA din Bagdad - cel mai numeros personal.

Citeşte şi:

Obama despre războiul din Irak: Este o reuşită extraordinară

Popularitatea lui Obama scade, dar rămâne cu şanse pentru al doilea mandat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel