Copil născut fără picioare și mână. Medicii au spus că e sănătos

big-o-femeie-si-a-abandonat-copilul-nou-nascut
big-o-femeie-si-a-abandonat-copilul-nou-nascut

"Mi-a arătat talpa, mi-a arătat călcâiul. Unde au dispărut?" spune disperat tatăl unui băiețel născut fără picioare și fără o mână, deși medicii i-au spus că e perfect sănătos chiar înaintea nașterii. Mama copilului spune că poate șocul nu ar fi fost atât de mare dacă ar fi știut că va naște un copil cu malformații. Însă ea știa că va naște un copil perfect sănătos. Băieţelul s-a născut duminica trecută la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, cu mai multe malformaţii- lipsa picioarelor de la genunchi în jos şi lipsa braţului drept.

Elena Oprea, în vârstă de 32 de ani, spune că ultima ecografie a făcut-o cu două zile înainte de a naște. A fost făcută la o clinică privată din oraș, unde medicul ginecolog i-a spus că va avea un copil sănătos, pe care-l va naște în luna septembrie. Femeia a spus, potrivit pressalert.ro, că "duminică, mi s-au rupt membranele şi am ajuns la spital, unde era de gardă Sidonia Fabiş, medicul care m-a supravegheat pe timpul sarcinii. Mi-a făcut cezariană, iar când m-am trezit din anestezie medicii şi soţul meu mi-au spus că bebeluşul meu este infirm. Soţul meu a leşinat când l-a văzut pe copil, la scurt timp după naştere. Pe mine medicii nu m-au lăsat să văd copilul până marţi, iar între timp am avut mai multe discuţii cu un medic psiholog".

Tatăl copilului este de părere că medicii se apără prin minciună

Tatăl copilului, Corneliu Oprea, a povestit că "Mi-au spus că în placenta soţiei mele s-au creat nişte firişoare care s-au înfăşurat în jurul picioruşelor şi al mâinii drepte, iar apoi porţiunile unde au fost strangulate membrele s-au uscat şi au căzut. Eu cred că explicaţia lor nu stă în picioare pentru că atunci când am văzut copilul la unul dintre picioruşe, puţin mai jos de genunchi, unde se termină, îi creştea o unghiuţă. Nu îmi vine să cred că au putut să spună aşa ceva. Am stat de vorbă şi cu alţi medici, care mi-au spus că este vorba despre o malformaţie genetică şi copilul meu nu a avut niciodată acele porţiuni din picioruşe şi nici mânuţa".

"Mi-a arătat talpa, mi-a arătat călcâiul. Unde au dispărut?"

Bărbatul precizează că sarcina soției sale a fost ținută sub observație de o doctoriță de la Spitalul de Urgenţă din Petroşani. El își amintește: "Mi-a arătat talpa, mi-a arătat călcâiul. Unde au dispărut? Credeam că voi duce acasă un băiat întreg şi am ajuns să fim întreaga familie în stare de şoc. I-am cumpărat papucei. Unde mai pun eu aceşti papucei?".

Părinţii bebeluşului spun că luni vor depune trei plângeri împotriva celor doi medici, la Colegiul Medicilor, la Spitalul de Urgenţă din Petroşani şi la Parchetul Judecătoriei Petroşani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel