DRAMATIC: I-a fost ucisă soția și a fost închis, pe nedrept, 25 de ani

131112132418-michael-morton-story-body
131112132418-michael-morton-story-body

Un destin distrus și o viață furată mult prea devreme. Astfel putem descrie viața unui bărbat care a fost închis timp ce 25 de ani pentru o crimă pe care nu o comisese, pentru uciderea soției sale. Avea doar 32 de ani când soția i-a fost omorâtă. Autoritățile l-au găsit pe el vinovat, deși el era la muncă. 

[caption id="attachment_397070" align="alignleft" width="300"] FOTO: CNN[/caption]

Michael Morton a murit în august 1986. Sufletește! Tocmai împlinise 32 de ani. Christine, soția sa, a fost atacată și omorâtă în locuința lor din Williamson County, Texas. Michael, care era la lucru, a fost primul suspect. Tragedia pierderii soției sale, a fost dublată de acuzarea sa și de despărțirea de băiețelul lui. La 57 de ani, Michael zâmbește spunând: "Oamenii nevinovați cred că, dacă spui adevărul, nu ai de ce să te temi de poliție", scrie CNN.

Procurorul, cu lacrimi în ochi, l-a acuzat pe Michael că și-a omorât soția pentru că aceasta refuzase să întrețină relații sexuale cu el. Fără probă, fără dovezi, fără arma crimei. Dar nu existau nici alți suspecți, așa că a fost condamnat.

Băiețelul său avea doar 3 ani când tatăl lui a fost condamnat pe nedrept pentru moartea mamei sale. Michael Morton a stat aproape 25 de ani în închisoare. Și-a văzut fiul de două ori pe an până când... Eric nu a mai vrut să îl viziteze.

"A fost un lucru incredibil de dureros. M-am uitat la cumnata mea și i-am spus: 'Ai grijă de copilul meu'”, își amintește Michael.

Avocații care lucrau pro bono pentru Morton în cadrul Innocence Project au reușit să-i demonstreze nevinovăția, dar și   că procurorul a ascuns dovezi cruciale. Grație unor probe ADN, a fost identificat adevăratul criminal: un bărbat pe nume Mark Norwood, cunoscut poliției. El a mai ucis o femeie la doi ani după Christine, în circumstanțe similare.

Michael Morton a fost eliberat la vârsta de 57 de ani. „Îi muțumesc lui Dumnezeu că nu am fost un caz cu pedeapsă capitală”, a subliniat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel