Drama unor părinți din Buzău a șocat o Românie întreagă-VIDEO

Drama unor părinți din Buzău a șocat toată România.

Părinţii unui copil care s-a născut cu malformaţii îl acuză de neglijenţă pe medicul care a supravegheat sarcina. Mama susţine că şi-a făcut toate analizele la timp şi a primit asigurări că băiatul ei este perfect sănătos. Șocul a fost când tânăra a născut și copilașul avea grave probleme de sănătate.

"Mama nu a reușit să-și vadă bebelușul. Nici nu dorim asta. Nu este posibil să-l vadă. Sun mereu la spital pentru a vedea dacă bebelușul mai trăiește", a spus bunicul copilului, Șoimar Răducan, într-o intervenție telefonică la Antena 3, în emisiunea 'News Magazine'.

Au luptat cinci ani pentru a avea un copil

Cei doi tineri au încercat cinci ani pentru a putea aduce pe lume bebelușul. Acum, tatăl vrea un singur lucru: să-și vadă copilul cât de cât sănătos.

"Arată ca un extraterestru. Poate că este păcat că zic asta pentru că este copilul meu. Capul este asimetric, nu are o nară, un ochi s-ar putea să nu îl aibă. Cu ajutorul lui Dumnezeu, poate găsim o soluție să arate cât de cât a om. Nu mă interesează banii, nu mă interesează nimic. Vreau să fie el cât de cât bine", a zis disperat tatăl micuțului.

(w670)

Mama ar fi fost regulat la control pe toată perioada sarcinii şi şi-ar fi făcut la timp analizele recomandate de medic. Mai mult, după fiecare ecografie ar fi fost asigurată că băiatul se dezvoltă normal şi va veni pe lume fără probleme.

Copilul s-a născut însă cu malformaţii grave la cap, iar inima îi bate pe partea dreaptă.

Familia îl acuză acum de neglijenţă pe medicul de la Maternitatea Giuleşti, cel care a şi supravegheat-o pe mamă pe toată perioada sarcinii.

Medicul care s-a ocupat de caz nu a putut fi contactat pentru a-şi spune punctul de vedere cu privire la acuzaţiile care i se aduc.

Reacție din partea Maternității Giulești

După ce Antena 3 a difuzat materialul cu drama celor doi părinți din Buzău, conducerea maternităţii Giuleşti a refuzat să ofere informaţii despre acest caz. Ba mai mult, când oamenii au mers, în această dimineaţă, să îşi vadă copilul, nu li s-a permis acest lucru.

Asociaţa Pacienţilor recomandă familiei bebeluşului născut cu malformaţii să meargă în instanţă

Asociaţia pacienților recomandă familiei copilului născut cu malformaţii să îşi caute dreptatea în instanţă.

"Este un caz grav de malpraxis avand in vedere ca mama a facut toate ecografiile in sarcina iar medicul nu i a spus ca ar exista vreo problema cu copilul", a declarat Vasile Barbu, preşedintele Asociatei Naţionale pentru Protecţia Pacientilor din Romania, în direct, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel