Drama copiilor români de la Auschwitz. Injecții cu benzină în cap și operații fără anestezie

Doctor Mengele. Când îi aud numele, ochii lor se fixează în trecut. Amintirile curg și încă dor. Chinurile din infernul de la Auschwitz nu se uită. Zeci de perechi de gemeni români au fost supuşi unor experimente crunte, ordonate de criminalul nazist Joseph Mengele. 

Chinurile la care au fost supuși copiii români din Transilvania au fost prezentate, duminică, în emisiunea "În premieră", de la Antena 3. 

S-au făcut 70 de ani de când din Transilvania au plecat spre lagărele naziste multe trenuri cu copii. Copiii au trecut prin mâinile doctorului lui Hitler, aşa că au fost transformaţi în cobai, nazistul torturându-i pe unii până la moarte, iar pe alţii lăsându-i în viaţă cu sechele.

Injecții cu benzină în cap și în inimă

La Auschwitz au ajuns 3.000 de gemeni, cu vârste cuprinse între 2 și 10 ani, dintre care mai puţin de 100 au scăpat cu viaţă. Doctor Mengele injecta copiii în inimă, în cap sau în alte membre, cu benzină, formol ori diverse substanţe. Sau le provoca răni deschise pe care punea praf, rugină, ca să afle cât poate supravieţui un om în acel mod. Tot el opera copiii fără anestezie. Mengele mai avea o pasiune: piticii și oamenii născuți cu malformații. Pe ei se făcea experimente în camera "zoo". 

Mengele s-a adăpostit la Berlin, iar în 1979 a murit. A suferit un atac cerebral în timp ce se îmbăia în ocean. A fost înmormântat sub un nume fals.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel