DRAMA copiilor medicului Smicală. PROTESTE în București și în mai multe orașe. 'Să îi ELIBEREZE pe copii din TORTURĂ!' - video

Noi proteste în centrul Bucureștiului și în mai multe orașe din România și diaspora pentru reîntregirea familiei Smicală.

Zeci de oameni s-au adunat la sediul Ambasadei Finlandei, la un miting de solidaritate cu familia Smicală. Oamenii au spus că vor protesta și la sediul MAE.

'Ne-am săturat să fim mințiți și batjocoriți! Trebuie să se ia măsuri cât mai repede! Acești copii trebuie ajutați să ajungă acasă, în România! Să nu mai fie torturați! Cerem autorităților să facă dreptate cât mai repede! Să nu ne mai mintă!' a spus unul dintre protestatari.

'Deși cazul lor a fost prezentat la cele mai importante posturi de televiziune din țară, deși sute de petiții au fost înmânate reprezentanților români în acest sens, Mihai și Maria Smicală-Jalaskoski, cetățeni și români și finlandezi, sunt încă prinși în labirintul sistemului finlandez.

De 5 ani, acești copii de 13, respectiv 14 ani, au înțeles că sistemul din Finlanda care ar trebui să îi protejeze le poate lua drepturile în orice moment, că nu vor fi ascultați de adulții care sunt angajați să împartă dreptate precum judecătorii, că scrisorile lor trimise cu multe lacrimi la ONU, la reprezentanțe ale drepturilor copiilor din Uniunea Europeană și din Finlanda nu vor îndupleca urechile birocratice.

Acest lucru se întâmplă pentru că în sistem, se practică o cultură a tăcerii. Dacă nu se vorbește despre ilegalități, acestea nu există pentru lumea din afară. Ba chiar mama copiilor, doamna doctor Camelia Smicală, a fost chemată în instanță în Finlanda de nenumărate ori pentru că a îndrăznit să vorbească despre nedreptățile din instituțiile finlandeze.

Dar știți ce au mai învățat acești doi copii? Să lupte. Pentru drepturile lor care sunt abuzate în fiecare zi de 5 ani încoace, pentru a își face dreptate. Ei luptă mai ales pentru a veni acasă, la mama și la sora lor mare, acolo unde ar fi trebuit să își petreacă timpul copilăriei.
Noi nu putem fi mai prejos.

Vă invităm să protestăm împotriva culturii tăcerii din jurul cazului Smicală și să cerem reîntregirea familiei Smicală pe 8 și 9 august. Deși trăim în vremuri cu multe reguli, putem să arătăm reprezentanților Finlandei și României, măcar pentru 15 minute, că noi nu ne lăsăm copiii singuri.

Ne vedem la:

◘ Arad - 9 august, ora 17:00 pe platoul din fața primăriei Arad;
◘ București – 8 august, ora 17:00 - se va pleca de la Ambasada Finlandei, continuând spre Ministerul de Afaceri Externe și de acolo la Guvern pentru a cere reîntregirea familiei Cameliei Smicală;
◘ Iași - 9 august, ora 18:00 în Piața Unirii;
◘ Piatra Neamț - 8 august, ora 13:00 în față la Turn;
◘ Spania - Arganda del Rey - 8 august 2020, de la ora 17:00-20:00 - Plaza de la Extremadura (lânga zoco). Urmăriți evenimentul din Spania aici: https://www.facebook.com/events/1151576651891433/.

Haideți să cerem reîntregirea acestei familii prea mult încercate! Este timpul ca Maria și Mihai să revină acasă, acolo unde le este locul firesc.

Doar noi putem rupe tăcerea din jurul cazului copiilor Smicală!' se arată în evenimentul postat pe Facebook de organizatorii mitingului.

Cazul familiei Smicală

Amintim faptul că în 2015, medicul român Camelia Smicală din Piatra Neamț, locuia în Finlanda, fiind căsătorită cu un cetățean finlandez. Camelia Smicală a dorit să se întoarcă în România din cauza relelor tratamente aplicate copiilor.

Acest lucru nu s-a mai întâmplat din cauza faptului că cetățeanul finlandez a anunțat serviciile de protecția copilului, care au descins în forță, cei doi copii fiind luați de statul finlandez. De atunci până acum medicul Camelia Smicală luptă să își primească înapoi copiii, care sunt ținuți împotriva voinței lor în orfelinatele din țara nordică.

VEZI ȘI Protest la Cluj-Napoca chiar de 1 Decembrie 2019. Este strigător la cer! Preot: Ce lege din lume permite așa ceva?! / FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel