Dragoș Băsescu, nepotul lui Traian Băsescu, trimis în judecată de DNA

Dragoș Băsescu, nepotul fostului președinte Traian Băsescu, aflat în prezent sub control judiciar pe cauţiune, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, sub acuzaţia de trafic de influenţă.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, a inculpaţilor Băsescu Dragoş, aflat sub control judiciar pe cauţiune, cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, şi Nistor Ciprian, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate în altă cauză, cu privire la săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă, potrivit Agerpres.

Potrivit comunicatului DNA, transmis luni, la data de 13 martie 2014, inculpatul Băsescu Dragoş, beneficiind de ajutorul inculpatului Nistor Ciprian, i-a pretins unui om de afaceri (denunţător în cauză) suma de 500.000 euro pentru o soluţie de respingere a arestării într-o contestaţie formulată de către D.I.I.C.O.T., în dosarul ce îl privea pe acesta din urmă şi încă 500.000 euro, atât pentru obţinerea unei soluţii favorabile în cauza respectivă, cât şi pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denunţătorului.

[citeste si]

În sprijinul acestor pretenţii, inculpatul Băsescu Dragoş a lăsat să se creadă că are influenţă pe lângă organele judiciare respective şi chiar a promis că va interveni în sensul celor arătate mai sus.

Deoarece denunţătorul le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o sumă atât de mare şi că nici nu doreşte să se facă vreo intervenţie de acest gen, inculpatul Dragoş Băsescu i-a propus acestuia ca soluţie încheierea unui contract fictiv de consultanţă prin care urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 euro, eşalonat, pe o perioadă de până la 2 ani, în funcţie de evoluţia dosarului.

Pentru a nu trezi suspiciuni, contractul respectiv urma să fie încheiat cu o societate de consultanţă internaţională.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel