Dragoș Băsescu, în control judiciar pe cauțiune de 10.000 lei

Dragoş Băsescu, nepotul fostului preşedinte al lui Traian Băsescu, a fost lăsat liber de către procurorii DNA, fiind sub control judiciar pe cauţiune de 10.000 lei.

Dragoş Băsescu a fost adus miercuri dimineaţa cu mandat la sediul DNA, părăsind instituţia după cinci ore. Nepotul lui Traian Băsescu este suspectat de trafic de influenţă.

Controlul judiciar sub care se află fiul lui Mircea Băsescu presupune că acesta nu poate părăsi ţara şi va trebui, printre alte măsuri, să se prezinte de două ori la secţia de poliţie în raza căreia locuieşte. În plus, în următoarele zile Dragoş Băsescu trebuie să achite cauţiunea de 10.000 de lei stabilită, informează România TV.

Conform unor surse judiciare, Dragoș Băsescu ar fi suspectat de trafic de influență, după ce ar fi cerut de la omul de afaceri Sandu Staicu un milion de euro, cu ajutorul unui complice, pentru a-i rezolva problemele judiciare de la DIICOT, cunoscând persoane din domeniul justiției.

Dragoș Băsescu, arată procurorii, ar fi pretins inițial 500.000 de euro pentru ca omul de afaceri să nu fie arestat preventiv în urma contestației DIICOT și încă 500.000 de euro pentru ridicarea sechestrului pe avere.

VEZI ȘI: Dragoș Băsescu, adus cu mandat la DNA. Prima reacție a lui Mircea Băsescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel