Dragnea, sentință ÎCCJ. Chirieac: Iohannis, asalt asupra lui Dragnea

Procesul lui Liviu Dragnea a fost amânat pentru data de 20 mai. Ce spune analistul politic Bogdan Chirieac despre această decizie a instanței.

Îmbrânceli la ieșirea lui Liviu Dragnea de la ÎCCJ

"Era cât pe ce să fie linşat. Politica domnului Iohannis şi a opoziţiei este asaltul în permanenţă asupra lui Liviu Dragnea, asaltul cu justiţia. Şi pentru ca justiţia nu se lasă uşor convinsă s-au adus şi 300 de persoane să urle, să ţipe, moment în care, în toată lumea civilizată, o instanţă de judecată ar fi amânat cauza. Acolo nu se află un criminal în serie, un violator, un tâlhar, ci un individ acuzat de o posibilă infracţiune tipică "gulerelor albe" sau, mai de grabă, o chestiune administrativă. Nu se poate judeca, într-un stat civilizat, în această manieră. Nu suntem nici în Venezuela, nici în Mexic, nici în Columbia. Ceva trebuie făcut. Înțeleg că au fost luați niste indivizi la secție și s-au întors cu o amendă "foarte grea": 200 de lei. Cred că este 50%, dacă e plătită în 24 ore. Sau n-o mai ai deloc, dacă n-o plătești deloc. Așa e legea în România", a spus Bogdan Chirieac la Antena 3.

Vezi și:  Dragnea sentință, scandal la ÎCCJ. Chirieac: Despre asta este vorba. Nu mi-am imaginat!

"Singura decizie rezonabilă"

"Este singura decizie rezonabilă în acest moment. Onorabila instanţă a încercat totuşi să judece. De la bun început, ai avut demonstraţia aia în faţă şi autorităţile care au scăpat din mână situaţia. În acel moment, trebuia amânată cazua. Ei au încercat ceva, 20 mai. Să vedem dacă autorităţile vor asigura un climat civilizat, firesc pentru a se judeca data viitoare, dacă este ceva de judecat acolo", a mai spus analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel