Dragnea, sentință la ÎCCJ. Chirieac: Un nou eșec al justiției din România

Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestația la executare depusă de Liviu Dragnea împotriva condamnării la doi ani închisoare cu suspendare primite în dosarul "Referendumul". 

”Este un nou eșec al justiției din România această sentință. V-o spun fără pic de simpatie pentru domnul Liviu Dragnea, dar ce este adevărat este adevărat. Mie mi se pare, fără să fiu jurist, că dacă i se dă o sentință cuiva, oricui, o sentință bună sau rea, sentința aceea trebuie semnată de cel sau de cei care au dat sentința. Mi se pare elementar acest lucru, fundamental. Cineva își asumă acea sentință. Dacă peste ani, la CEDO sau în altă parte, sentința este contestată și CEDO îi dă cinci milioane de dolari despăgubire lui Liviu Dragnea, cine răspunde pentru asta? Cei care au semnat sentința. Păi doi dintre cei care ar fi trebuit să semneze sentința nu au mai semnat-o și nici nu mai pot semna. Este elementar acest lucru. Din nou, justiția din România ridică un mare semn de întrebare asupra sa”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac la Antena 3. 

El a subliniat că ”E adevărat că răspunzător pentru acest lucru e tot Liviu Dragnea, oricum am da-o, fiindcă dânsul conduce majoritatea parlamentară din Parlamentul României și dânsul nu face nimic pentru ca în România să se respecte democrația și drepturile omului.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel