EXCLUSIV  Dragnea, referendum justiție. Bolcaș: Avem reprezentanți în Parlament

vot
vot

Avocatul Lucian Bolcaș apreciază că o consultare publică de tip referendum care să permită o modificare a legilor justiției este fără sens și că Liviu Dragnea ar trebui să știe că actualul sistem de democrație reprezentativă e mai bun decât democrația directă.  

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că intenționează să strângă semnături pentru a modifica Constituția, acest fapt permițându-i să inițieze un referendum despre reformarea justiției. Avocatul Lucian Bolcaș a declarat pentru DC News că o astfel de acțiune nu are niciun sens având în vedere faptul că pentru legile justiției avem reprezentanți în Parlament care pot opera modificări.

"O întrebare potrivită la acest referendum ar fi "Ce te-a apucat Dragnea?", a spus ironic Bolcaș susținând că  un referedum pe această temă comportă o mulțime de dificultăți.

"În primul rând, ar fi o problemă cu admisibilitatea acestuia, pentru că nu are sens să faci un referendum pentru a legifera ulterior potrivit lui. De asta există reprezentanți ai poporului în Parlament, să legifereze. Domnul Dragnea nu a aflat încă poate că de la democrația directă, ateniană s-a produs un salt uriaș în sensul progresului la democrația reprezentativă pe care o trăim astăzi," ne-a spus Bolcaș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel