Dragnea, preşedintele Camerei, protejat de coaliţia PSD-ALDE

Luni, plenul Camerei Deputaţilor a respins propunerea de modificare a Regulamentului astfel încât procedura de revocare a preşedintelui acestui for să poată fi iniţiată la iniţiativa unei treimi din deputaţi.

Iniţiatorii acestei propuneri au fost deputaţii liberali.

"Această iniţiativă legislativă pentru care dvs aţi votat viza posibilitatea Opoziţiei de a iniţia procedura de revocare a preşedintelui Camerei Deputaţilor la solicitarea unei treimi din parlamentari sau a liderilor a cel puţin două grupuri parlamentare, altele decât cele care l-au propus. De ce a iniţiat PNL această iniţiativă şi de ce a votat împotriva respingerii? O dată pentru că în momentul de faţă Liviu Dragnea trebuie să plece de la conducerea Camerei Deputaţilor. A folosit numele Parlamentului într-un mod abuziv, fără mandat de la deputaţi, ca să exprime o poziţie împotriva partenerului strategic al României şi anume Statele Unite ale Americii. Este un act extrem de grav, nemaiîntâlnit din anul 1989, şi această situaţie trebuie curmată rapid până când România nu ajunge să se decredibilizeze total", a declarat liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan.

La rândul său, liderul deputaţilor USR, Cristian Seidler, a precizat că prin acest vot majoritatea parlamentară a dovedit că se teme de Opoziţie.

"Prin votul pe care l-aţi exprimat astăzi aţi recunoscut că vă este frică de Opoziţie. Dacă nu v-ar fi fost frică de acest lucru aţi fi votat liniştiţi, dar ascultaţi ce vă spun: aşa cum aţi avut nevoie să îl daţi jos pe Grindeanu, aşa vine vremea cât se poate de curând când veţi avea nevoie să îl daţi jos pe Liviu Dragnea", a spus acesta.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel